Oι γιορτές έφτασαν και σιγά – σιγά μπαίνουμε στο πνεύμα τους, προετοιμάζοντας όχι μόνο τους χώρους του σπιτιού μας αλλά και τον εαυτό μας. Προλαβαίνουμε, όμως, να διώξουμε την κούραση της καθημερινότητάς από την όψη μας, ώστε να είμαστε πιο όμορφοι και λαμπεροί στα πάρτυ και τα ρεβεγιόν που πλησιάζουν;
«Υπάρχει αρκετός χρόνος, ακόμη, για να ανανεωθούμε και να “σβήσουμε” τον χρόνο που πέρασε, με τη βοήθεια νέων, μη επεμβατικών τεχνικών, οι οποίες προσφέρουν επαναστατική ανάπλαση του δέρματος και σημαντική, μακροχρόνια βελτίωση στη γενική υφή του», λέει η Dr. Αναστασία Σεφέρη – Δανιήλ, πλαστική χειρουργός.
Η πρώτη από αυτές τις τεχνικές είναι τα λέιζερ νέας γενιάς, που συμβάλλουν σε πολλαπλές ενδείξεις όπως ανάπλαση – ανανέωση του δέρματος, αναζωογόνηση, σύσφιξη, θεραπεία ουλών και ακμής, θεραπεία φωτογήρανσης, εξάλειψη δυσχρωμιών, κηλίδων και πανάδων, και περιορισμός των διεσταλμένων πόρων. Η θεραπεία με λέιζερ είναι μια ανώδυνη διαδικασία που μεταβάλλει τη δομή του ιστού κάτω από την επιδερμίδα, δημιουργώντας έτσι τις καλύτερες συνθήκες για αναγέννηση του κολλαγόνου και της ελαστίνης. Η διαφορά είναι εμφανής από την πρώτη κιόλας εφαρμογή.
Για τις ρυτίδες έκφρασης στο μέτωπο, το μεσόφρυο, τα μάτια και το λαιμό γίνεται επίσης ενέσιμη θεραπεία με τη γνωστή σε όλους αλλαντοτοξίνη, το αποτέλεσμα της οποίας έχει διάρκεια περίπου 5 – 6 μήνες. Η διαδικασία είναι απλή και δεν διαρκεί περισσότερο από 5 λεπτά.
Για την αντιμετώπιση των βαθιών ρυτίδων, των «κενών», των ημιατροφικών σημείων κ.λπ. χρησιμοποιούνται τα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέως, τα οποία είναι κατάλληλα και για τη διόρθωση λεπτών ρυτίδων γύρω απο τα μάτια και το στόμα, βαθιών ρινοχειλικών ρυτίδων, αύξηση όγκου ή και περιγράμματος των χειλιών, αύξηση όγκου ζυγωματικών και διόρθωση του περιγράμματος του προσώπου. Η τοποθέτηση είναι ανώδυνη και τα αποτελέσματα εντυπωσιακά και με μεγάλη διάρκεια.
Οι μεσοθεραπείες είναι μια άλλη μέθοδος που επιλύει προβλήματα κάθε ηλικίας. Μπορούν να εφαρμοστούν και να αντιμετωπίσουν προβλήματα αφυδάτωσης, λεπτών γραμμών, θαμπής όψης κ.λπ. Οι μεσοθεραπείες είναι μια μέθοδος ασφαλής και γρήγορη, και εφαρμόζονται στο πρόσωπο, γύρω από τα μάτια, στο λαιμό, στο ντεκολτέ και στα χέρια.
Φυσικό αποτέλεσμα και πρωτόγνωρη λάμψη ακόμα και ύστερα από ένα χρόνο μπορεί να αποκτήσει κανείς με μεθόδους όπως η λιπομεταφορά και οι εγχύσεις βλαστοκυττάρων, ενώ η ανόρθωση του προσώπου με νήματα επίσης είναι μια δελεαστική λύση ειδικά για όσους φοβούνται το χειρουργικό λίφτινγκ προσώπου.
Συνοπτικά, με όλες αυτές τις μεθόδους, μεμονωμένα ή σε συνδυασμούς, μπορούν άνδρες και γυναίκες να απαλλαγούν από ρυτίδες, χαλάρωση και οτιδήποτε τους ενοχλεί στο δέρμα τους, αποκτώντας ένα φυσικό, φωτεινό και λαμπερό αποτέλεσμα. Και όλ’ αυτά μπορούν να πραγματοποιηθούν στο ιατρείο γρήγορα και ανώδυνα.