Σε μια συγκυρία χαμηλών θερμοκρασιών, το «Δίκτυο Ανταλλαγής & Αλληλεγγύης» Αγίας Παρασκευής έδειξε το ανθρώπινο του πρόσωπο, «σκεπάζοντας» αστέγους της Αθήνας.
Η δραστήρια οργάνωση μετέφερε το χρονικό της πρωτοβουλίας προσφοράς που πήρε:
«2-9/1/2024 βγάλαμε κάλεσμα να μαζέψουμε κουβέρτες.
7/1/2024 Κυριακή κάναμε αυτοψία στην Αθήνα να εντοπίσουμε άστεγους.
14/1/2024 Κυριακή ξεκινήσαμε από το Νομισματοκοπείο 8 η ώρα το πρωί και βρήκαμε τους άστεγους, με τις κουβέρτες, τα πανωφόρια, τα σκουφιά και τα κασκόλ που μας φέρατε, εφόδια τα οποία έλεγξαμε το Σάββατο, ένα-ένα, τα διπλώσαμε, ταξινομήσαμε, βάλαμε σε σακκούλες. Όλα καθαρά και τακτοποιημένα.
Πλησιάσαμε έναν-έναν και μια-μία τους αναγκεμένους της πρωτεύουσας. Τους σκεπάσαμε με κουβέρτες, τους φορέσαμε το μπουφάν και κλείσαμε το φερμουάρ και καμάρωναν με το καινούριο τους πανωφόρι.
Τους φορέσαμε τον σκούφο στο κεφάλι τους.
Μεγάλη η ευγνωμοσύνη τους και άπειρες οι ευχές τους. Βούρκωσαν τα μάτια τους και βούρκωσαν και τα δικά μας. Δεν είναι τίποτε, άδεια η Αθήνα Κυριακή πρωί, σταθμεύαμε όπου χρειαζόταν.
Σαράντα ανθρώπους φροντίσαμε, στην Μητροπόλεως, στο Μοναστηράκι, στην Ερμού, στην Αγησιλάου, στην Αθηνάς, στο Μεταξουργείο, στην οδό Μάρνη. Και το έργο …συνεχίζεται».
Ειδήσεις από την Αγία Παρασκευή στο amarysia.gr
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter