Με ευρεία πλειοψηφία εξελέγη νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής ο Κώστας Κρητικίδης.
Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Καζαντζίδης
Στις δημαιρεσίες της 2ας Ιανουαρίου 2024, την πρόταση του δημάρχου Γιάννη Μυλωνάκη υπερψήφισε η παράταξη της διοίκησης («Αλλάζουμε») και οι: «Νίκη Πολιτών» (Γιάννης Σταθόπουλος), «Αγία Παρασκευή η πόλη μας» (Βασίλης Σάρκουλας), «Νέα Αρχή» (Γιώργος Οικονόμου), «Όραμα για την Αγία Παρασκευή» (Κώστας Τσιαμπάς). «Λευκό» επέλεξαν Λαϊκή Συσπείρωση (Ηλίας Τσιμπουκάκης) και «Φυσάει Κόντρα» (Παναγιώτης Αντωνίου).
Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εξελέγη η Τερψιχόρη Γκιόκα (Νίκη Πολιτών), με τις ίδιες ψήφους και επιπλέον του «Φυσάει Κόντρα».
Γραμματέας αναδείχθηκε η Ελένη Δάβαρη (Αγία Παρασκευή η πόλη μας), χάρη στη συγκατάθεση των παρατάξεων που στήριξαν και τον Κ. Κρητικίδη.
Από την ειδική συνεδρίαση, με προεδρεύοντα τον πρώτο σε σταυρούς αιρετό της διοίκησης Γιάννη Λογοθέτη, απουσίαζαν οι Βασίλης Νάννης, Ελίνα Σταματάκη και Αλέξανδρος Μουστόγιαννης, με τον τελευταίο να αποτελεί θέμα συζήτησης στο περιθώριο του Δημοτικού Συμβουλίου, ζήτημα που θα αναπτύξουμε σε επόμενο άρθρο.
Η νέα Δημοτική Επιτροπή
Επίσης αναδείχθηκε η νέα Δημοτική Επιτροπή, που αντικαθιστά, βάσει νόμου, τη μέχρι πρότινος οικονομική, εκτελεστική και της ποιότητας ζωής.
Πρόεδρος της είναι ο Γ. Μυλωνάκης και τακτικά μέλη οι: Γιάννης Λογοθέτης, Κωνσταντίνος Γουργούλης, Κωνσταντίνος Χατζηανδρέου, Λαμπρινή Σιούλα, Χρήστος Αθανασίου (διοίκηση), Γιάννης Σταθόπουλος, Βασίλης Σάρκουλας, Γιώργος Οικονόμου (αντιπολίτευση).
Αναπληρωματικά μέλη: Σωτήρης Παπαμιχαήλ, Τάνια Νικολούλια, Πέτρος Διακογιάννης, Δημήτρης Καράντζαλος, Χρυσούλα Ξύγγη (διοίκηση), Βασίλης Ζορμπάς, Ελίνα Σταματάκη, Νατάσσα Σοφού (αντιπολίτευση)
Τα μηνύματα των αιρετών
Την εμπιστοσύνη του προς τον Κ. Κρητικίδη και το υπόλοιπο προεδρείο μετέφερε ο Γ. Μυλωνάκης, ενώ εξήγγειλε τη ψήφιση ενός νέου σύγχρονου κανονισμού λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου, ο οποίος έχει να τροποποιηθεί από το 2008.
Τη στήριξή τους εξέφρασαν, με ξεχωριστά μηνύματα, οι Γ. Σταθόπουλος, Β. Ζορμπάς, Γ. Οικονόμου και Κ. Τσιαμπάς.
Ο Ηλ. Τσιμπουκάκης ανέφερε ότι «δεν υπάρχει καμία πιθανότητα διαφοροποίησης στο περιεχόμενο του Δημοτικού Συμβουλίου από τη συγκρότηση του προεδρείου, με βάση τα προγράμματα των παρατάξεων»
O Π. Αντωνίου σημείωσε πως «η ψήφος μας είναι πολιτική και όχι προσώπων. Με αυτό το κριτήριο ψηφίσαμε υπέρ της κ. Γκιόκα, διότι πιστεύουμε ότι υπάρχει μια συγκεκριμένη ιδεολογία που φέρει ο καθένας».
Από την πλευρά τους, Κ. Κρητικίδης, Τ. Γκιόκα & Ελ. Δάβαρη ευχαρίστησαν για την εμπιστοσύνη, ενώ ευχήθηκαν μια εποικοδομητική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.
Στο περιθώριο της βραδιάς, την οποία κάλυψε η ΑΜΑΡΥΣΙΑ, έγινε η κοπή πίτας του Δ.Σ., με το φλουρί να «πέφτει» στο Localtv, που μεταδίδει ζωντανά και διαδικτυακά τις συνεδριάσεις.
Ειδήσεις από την Αγία Παρασκευή στο amarysia.gr