Εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020», με την απόφαση 3677 /7-9-2016 της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Ε.Π. της Περιφέρειας Αττικής και θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ η πρόταση του Δήμου για τη δημιουργία και λειτουργία Δομής με την ονομασία «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αγίας Παρασκευής».
Η πρόταση που αξιολογήθηκε θετικά είχε υποβληθεί από το Δήμο στις 9 Σεπτεμβρίου.
Στόχος είναι η δικτύωση μεταξύ των δομών παροχής κοινωνικών υπηρεσιών καθώς και η ανάπτυξη και λειτουργία τοπικών σημείων αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή του Δήμου, ανεξαρτήτως φορέα υλοποίησης.
Το Κέντρο Κοινότητας, που εποπτεύεται από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, θα λειτουργεί καθημερινά 8 ώρες, Δευτέρα έως Παρασκευή και θα εξυπηρετεί κατά προτεραιότητα τους δημότες που εμπίπτουν στις περισσότερο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (όπως προσδιορίζονται στη ΚΥΑ) παρέχοντας τις ακόλουθες υπηρεσίες: Υποδοχή, ενημέρωση, υποστήριξη των πολιτών, συνεργασία με υπηρεσίες και δομές, υπηρεσίες που αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελουμένων. Η εγκεκριμένη χρηματοδότηση για τη δημιουργία και λειτουργία του Κέντρου ανέρχεται σε 168.480 ευρώ.