Σκληραίνει τη στάση του ο Περιβαλλοντικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Κοντοπεύκου – Παραδείσου – Πευκακίων Αγίας Παρασκευής για το διαχρονικό πρόβλημα δυσοσμίας στην περιοχή. Με παρέμβασή του, ο τοπικός φορέας προαναγγέλλει προσφυγή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ ανακοίνωσε έκτακτη Γενική Συνέλευση, παράλληλα με ηλεκτρονική συλλογή υπογραφών.
Αναλυτικά η σχετική ενημέρωση:
«Ο Σύλλογός μας αναλαμβάνει μια σειρά από πρωτοβουλίες για το σοβαρό και παρατεταμένο πρόβλημα δυσοσμίας, που έχει καταστήσει τη διαβίωση των κατοίκων του Κοντοπεύκου ανυπόφορη και εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία.
Η έντονη δυσοσμία που αναδύεται από τα φρεάτια ομβρίων υδάτων, ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο, έκανε την καθημερινότητά μας αβίωτη. Τα μέχρι σήμερα μέτρα δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα· αντίθετα, η κατάσταση αυτό το καλοκαίρι επιδεινώθηκε.
Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Για τον λόγο προχωράμε σε:
-Προσφυγή στην Εισαγγελία
Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να καταθέσει προσφυγή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ζητώντας την άμεση παρέμβαση της Δικαιοσύνης για την αντιμετώπιση του προβλήματος που εδώ και χρόνια υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής εκατοντάδων κατοίκων.
-Ηλεκτρονική συλλογή υπογραφών – Υπέγραψε κι εσύ!
Η προσφυγή θα συνοδευτεί από υπογραφές δημοτών, οι οποίες συγκεντρώνονται ηλεκτρονικά μέσω του παρακάτω συνδέσμου:
Υπογράψτε εδώ
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdL3uQkYbALs1k1KX3KdN3cOQwtalLW4WokMlSfaKUpkoym6g/viewform
Καλούμε όλους τους κατοίκους να συμμετάσχουν, ώστε η φωνή της γειτονιάς να ακουστεί δυνατά και ενωμένα.
-Έκτακτη Γενική Συνέλευση
Για το μείζον ζήτημα της δυσοσμίας συγκαλείται Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Κυριακή 12 Οκτωβρίου και ώρα 11:00 π.μ. στο 3ο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής (δίπλα στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου).
Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης οι κάτοικοι θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να προσυπογράψουν την προσφυγή στην Εισαγγελία, ενισχύοντας με την παρουσία και τη συμμετοχή τους τη συλλογική προσπάθεια.
Η προστασία της δημόσιας υγείας και της καθημερινότητας των κατοίκων μας αφορά όλους. Ως εδώ η ανοχή!»
Ειδήσεις από την Αγία Παρασκευή στο amarysia.gr
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook