Δύο μήνες μετά την καταστροφική πυρκαγιά το Κοινοτικό Συμβούλιο Παλλήνης κρούει για άλλη μια φορά τον κώδωνα του κινδύνου για πλημμυρικά φαινόμενα και ζητά επιτακτικά και κατά προτεραιότητα αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα. Αποδέκτες της ομόφωνης απόφασης για την αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης με άμεσες και ολοκληρωμένες παρεμβάσεις εκατέρωθεν του κεντρικού ρέματος Παλλήνης είναι πρωτίστως η Περιφέρεια Αττικής, αλλά και ο οικείος Δήμος και το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.
Ειδικότερα το Κοινοτικό Συμβούλιο, δια του προέδρου κ. Νικόλαου Κούτρα, αφού επισημαίνει ότι τα αντιπλημμυρικά έργα δεν πρέπει να είναι αποσπασματικά, εξειδικεύει την άμεση ενίσχυση και υποστήριξη των πρανών σε σημεία που γειτνιάζουν με οικίες – πολυκατοικίες και απαιτεί στο ύψος του λόφου Παλλήνης να κατασκευαστεί πεζογέφυρα, η οποία θα είναι το «πέρασμα διαφυγής» των κατοίκων σε περίπτωση εκκένωσης του οικισμού της περιοχής.
Η νέα αυτή επιστολή είναι συνέχεια των αντίστοιχων διαβημάτων του Κοινοτικού Συμβουλίου που επί τρία χρόνια -κάθε φθινόπωρο και άνοιξη- προειδοποιούσε για τον καθαρισμό και μάλιστα σε τακτική βάση του κεντρικού ρέματος Παλλήνης και όλων των ρεμάτων που διατρέχουν την περιοχή.
Οι εκκλήσεις αυτές, δυστυχώς, δεν εισακούστηκαν και οι πύρινες φλόγες -δια μέσου του κεντρικού ρέματος- περικύκλωσαν την Παλλήνη και σχεδόν όλες τις περιοχές περιμετρικά της πόλης κατακαίοντας εκατοντάδες ιδιοκτησίες (κατοικίες-αγροικίες-αποθήκες-), δεκάδες στρέμματα κοινόχρηστων χώρων και αμέτρητα δένδρα (πεύκα, ελιές, ευκάλυπτοι, λεύκες κ.ά).
Επιπλέον, το Κοινοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να προωθήσει προς το Δημοτικό Συμβούλιο Παλλήνης εγχειρίδιο οδηγιών για χιονιά και παγετό και προσχέδιο άσκησης για σεισμό επί χάρτου που κατέθεσε ο κοινοτικός σύμβουλος Α. Καρανίκας.