Γράμματα στην ΑΜΑΡΥΣΙΑ
«Προς
Την εφημερίδα Αμαρυσία
Μαρούσι
Αξιότιμε κ. Διευθυντά
Παρακολουθώ τους αγώνες σας που κάνετε για την επίλυσιν των διαφόρων προβλημάτων που απασχολούν την περιοχήν μας και σας συγχαίρω προσωπικά. Θα σας παρακαλέσω κι εγώ να δημοσιεύσετε τα πιο κάτω, τα οποία βεβαίως αφορούν την περιφέρειαν Ραφήνας, αλλά αποδεικνύουν τι πρέπει να κάνουμε όλοι μας Σύλλογοι κλπ. και κυρίως το Κράτος, όταν όλοι μαζί να προβλέπουμε τα πάντα.
Έχω σπίτι στη Ραφήνα από το 1975, στην οδόν Αγίου Γεωργίου, Μαύρα Αμπέλια Ραφήνας. Επί Δημαρχίας Νίκου Γούτα και Ανδρέα Κεχαγιόγλου, κάτοικοι της περιοχής είχαν ιδρύσει Σύλλογο, ο οποίος όμως υπολειτουργούσε. Κατόπιν αυτού αποφάσισα να αναλάβω πρωτοβουλίαν και να κάνω Γενική Συνέλευσην των κατοίκων της περιοχής και με εκλογές εξελέγην πρόεδρος του Συλλόγου υπό την επωνυμίαν «ΑΙΟΛΟΣ».
Σε συνεργασία Συλλόγου και Δήμου έφτιαξα όλους τους δρόμους της περιοχής με άσφαλτο, ηλεκτροφωτίστηκαν όλοι οι δρόμοι, ενώ οι κεντρικοί εφωτίστηκαν με έντονο φωτισμό τύπου Αθηνών. Επιπλέον, ίδρυσα κατόπιν παραχωρήσεως χώρου από τον Δήμο παιδική χαρά κι όλα αυτά και με τη βοήθεια των τότε Νομαρχών. Επειδή διαπιστώσαμε ότι λόγω των δασών υπήρχε κίνδυνος πυρκαγιών, Δήμος και Σύλλογος αποφασίσαμε να οργανώσουμε πυρασφάλεια. Έτσι λοιπόν με την πρώτη πυρκαγιά Πεντέλης (Καλλιτεχνούπολις), ο Δήμος και ο Σύλλογος από Ιουλίου εώς Αυγούστου εφήρμοσε περιπολίες πολιτών στην περιοχή Ραφήνας όλη τη νύκτα εφοδιασμένους με ασυρμάτους.
Μετά από λίγο καιρό εζήτησα από τον Δήμαρχο κ. Κεχαγιόγλου να μου παραχωρήσει ένα μεγάλο στρατιωτικό όχημα από τον πόλεμο του 1940 και ο Σύλλογος με δικά του χρήματα το μετέτρεψε σ’ ένα μεγάλο και δυνατό πυροσβεστικό όχημα που έλαβε μέρος στην κατάσβεσι όλων των πυρκαγιών της Πεντέλης κλπ. περιοχής, ενώ παράλληλα ο Δήμος μετέτρεψε μικρό υδροφόρο όχημα και αγόρασε και άλλο κανονικά, ιδρύοντας συγχρόνως και Πυροσβεστικό Σταθμό δίπλα από το νεκροταφείο, ενώ έκτοτε συνεχίζει τη δράση.
Τις επικίνδυνες ημέρες οι περιπολίες στις διασταυρώσεις έκαναν έλεγχο όλων των εισερχομένων στην περιοχή μας αυτοκινήτων, μηχανών τις νυκτερινές ώρες επιπλέον δε στους λοφίσκους εβάζαμε και παρατηρητήρια. Όταν όμως Δήμος και Σύλλογος διαπιστώσαμε ότι ο κίνδυνος μεγαλώνει, εζητήσαμε τη βοήθεια του Στρατού, ο οποίος ευχαρίστως τους επικίνδυνους μήνες μαζί με τις περιπολίες των πολιτών συμμετείχαν και περιπολίες Στρατού.
Τα ανωτέρω σας παρακάλεσα να τα δημοσιεύσετε στην έγκριτη εφημερίδα σας για να παραδειγματιστούν όλες οι κρατικές υπηρεσίες – Υπουργεία, Πυροσβεστική, Αστυνομία κλπ. για να κάνουν προγράμματα προλήψεως κι όχι στον κίνδυνο να είναι απούσες ή ανεπαρκείς ή χωρίς καμία συνεννόηση, όπως έγινε τελευταία στο Μάτι!! Τα θύματα κατά τη γνώμη μου θα ήταν πολύ
περισσότερα εάν δεν προσέτρεχαν οι ψαράδες της Ραφήνας, το Λιμεναρχείο Ραφήνας και η Αστυνομία Ραφήνας, που όπως φαίνεται ανέπτυξαν πρωτοβουλίες μόνοι τους, γι’ αυτό και τους συγχαίρουν.
Εύχομαι ποτέ να μη δημιουργηθούν τέτοιες μεγάλες παραλήψεις!!
Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία.
Ιωάννης Χοντζόπουλος».