Από τη στήλη ΕΠΕΑ ΠΤΕΡΟΕΝΤΑ – Γράφει ο Άγγελος Πολύδωρος
Η είδηση, όπως τη διάβασα σε σοβαρή ιστοσελίδα ραδιοτηλεοπτικού σταθμού, είχε ως εξής:
«Για τις θεωρίες συνομωσίας που επικαλούνται αντιεμβολιαστές προκειμένου να αποτρέψουν τους πολίτες από τον εμβολιασμό, μίλησε στο Open ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμος, με αφορμή το πρόγραμμα εμβολιασμών που θα ξεκινήσει στις 3 Οκτωβρίου με Κινητή Ομάδα έξω από τους ιερούς ναούς. Ερωτηθείς αν η πρωτοβουλία αυτή έχει προκαλέσει αντιδράσεις, ανέφερε ότι υπάρχουν άνθρωποι που εκφράζουν τη διαφωνία τους με σοβαρά επιχειρήματα και αντιμετωπίζονται με σοβαρότητα από την επιστημονική κοινότητα, αλλά και κάποιοι που λένε “τρελά” πράγματα. Έφερε δε ως παράδειγμα κάποιον που όταν ο Μητροπολίτης εμβολιάστηκε, του είπε ότι σε περίπτωση που γίνει 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος “τα έξυπνα όπλα θα τον βρουν και θα πεθάνει πρώτος”».
Θα επισημάνω το γεγονός της αναφοράς, πως «υπάρχουν άνθρωποι που εκφράζουν τη διαφωνία τους με σοβαρά επιχειρήματα και αντιμετωπίζονται με σοβαρότητα από την επιστημονική κοινότητα». Που σημαίνει, ότι η επιστημονική κοινότητα έχει ανθρώπους που σέβονται και αποδέχονται τα επιχειρήματα αυτών που δεν θέλουν να εμβολιαστούν και ίσως είναι μάταιο να προσπαθούμε να τους μεταπείσουμε και κακώς γίνεται όλη αυτή η εκστρατεία εμβολιασμού, που ίσως δημιουργεί και διχασμό της κοινωνίας.
Θα επισημάνω επίσης και τη συμπλήρωση του πιο πάνω επιχειρήματος, με τους «τρελούτσικους». Αυτούς τους «κάποιους που λένε “τρελά” πράγματα». Αυτοί είναι οι υπερβολικοί, προφανώς κατά τον σεβασμιότατο, ο οποίος έφερε και παράδειγμα το ότι όταν εμβολιάστηκε, κάποιος του είπε «ότι σε περίπτωση που γίνει 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος “τα έξυπνα όπλα θα τον βρουν και θα πεθάνει πρώτος”».
Έλα όμως που υπάρχουν και σοβαροί άνθρωποι που τα λένε αυτά όπως και σοβαροί επιστήμονες που τους πιστεύουν και τους αποδέχονται. Μη γελάτε. Δεν κάνω πλάκα. Έβλεπα προ καιρού το ντοκιμαντέρ των οπαδών της Επίπεδης Γης, στο Netflix και δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσοι σοβαροί επιστήμονες και ηθοποιοί έχουν ατράνταχτα επιχειρήματα για το ότι η Γη είναι επίπεδη και όλα όσα μας πλασάρει το «σύστημα των ισχυρών» περί της σφαιρικότητας και της περιστροφής της γύρω από τον ήλιο είναι μπαρούφες και καλοσκηνοθετημένη παράσταση που έχει αποβλακώσει όλο τον υπόλοιπο πληθυσμό της Επίπεδης Γης, εκτός από τα λίγα εκατομμύρια της θεωρίας αυτής.
Επειδή δε είναι επίπεδη, θα διευκολύνει και τις σφαίρες να κατευθύνονται στο δοξαπατρί εκείνων που έκαναν το εμβόλιο. Διότι εάν ήταν στρογγυλή, πόσο έξυπνα (πια) είναι αυτά τα όπλα, που θα έκαναν το γύρο για να βρουν τους εμβολιασμένους; Εμείς ξέρουμε ότι όταν φύγει ένα βλήμα από ένα όπλο, πάει ευθεία μπροστά και δεν κάνει βόλτες. Άρα, έμμεσα προειδοποιούμαστε ότι στον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο, οι εμβολιασμένοι δεν θα έχουμε πού να κρυφτούμε. Εκτός κι αν είμαστε στην άκρη της Επίπεδης και πηδήξουμε. Το μόνο που δεν θυμάμαι να είδα στο ντοκιμαντέρ, είναι: υπάρχει δίχτυ ασφαλείας γύρω-γύρω;