«Περίπου 20.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα μέχρι το τέλος Μαΐου, σύμφωνα με αποφάσεις της τρικομματικής διακυβέρνησης της χώρας.
Έχει ήδη ξεκινήσει η αξιολόγηση φορέων των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας, Δημόσιας Τάξης, Υγείας, Εσωτερικών, Παιδείας και Εργασίας, ενώ θα ακολουθήσει και η αξιολόγηση φορέων του Υπουργείου Δικαιοσύνης, της γενικής κυβέρνησης και των ΔΕΚΟ. Από όλη αυτή την “Επιχείρηση κατάλυσης του δημοσίου”, αναμένεται να τεθούν σε διαθεσιμότητα – σε σύνολο 233.298 απασχολουμένων (στα παραπάνω υπουργεία) – 9.122 άτομα.
Παράλληλα, η άλωση του κινητήριου μοχλού της χώρας, δηλαδή του ελληνικού δημοσίου, θα “εμπλουτιστεί” με τις… γνωστές συγχωνεύσεις και καταργήσεις. Σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης 749 φορείς (στους οποίους απασχολούνται 12.921 υπάλληλοι) βρίσκονται στο… μικροσκόπιο για την προσφιλή δραστηριότητα των ελλήνων και ξένων τροϊκανών, το κούρεμα.
Από αυτούς τους 12.921 θα περάσουν στη διαθεσιμότητα 1.000 άτομα, ενώ μέχρι το τέλος Μαΐου θα έχει ολοκληρωθεί και η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, στα οποία απασχολούνται 152.540 άτομα, εκ των οποίων θα μπουν στο καθεστώς της διαθεσιμότητας 7.627.
Όπως όλοι καταλαβαίνουμε –και οι πιο δύσπιστοι πλέον…- οι ψυχοπαθολογικές καταστάσεις των σημερινών κυβερνώντων που απορρέουν από το παλαιοκομματικό σύνδρομο του “καρεκλοκενταυρισμού” -δηλαδή το φαινόμενο του οτιδήποτε, αρκεί να μη χάσω την εξουσία μου που μου δίνει η καρέκλα μου- οδηγούν χιλιάδες πολίτες στη φτώχεια. Μια φτώχεια την οποία με απύθμενο θράσος παζαρεύουν, παραδίδοντας συγχρόνως τη χώρα στους πιστωτές τους.
Κατάντησε η εργασία είδος προς εξαφάνιση. Οι απολύσεις συνήθεια και τρόπος ζωής, ενώ οι ελευθερίες και η αξιοπρέπεια του ανθρώπου είναι στην πραγματικότητα οι αξίες που μπαίνουν σε διαθεσιμότητα.
Στο σκηνικό λεηλασίας που έχει στηθεί, οφείλουμε όλοι – και πρώτα απ’ όλους τα αντιμνημονιακά κόμματα – να αντιπαρατεθούμε, ξεπερνώντας και ξεφεύγοντας από τα συνήθη και τετριμμένα πια “μπλα-μπλα” διαμαρτυρίας.
Οφείλουμε να προασπίσουμε το Σύνταγμα της χώρας μας και να προσφύγουμε στη δικαιοσύνη, προκειμένου να διεκδικήσουμε κάθε έννομο δικαίωμά μας».
Άρθρο των Άκη Γκόγκου Παναγιώτη Κατσαρλίνου, Δημήτρη Χανιωτάκη, Πέτρου Χριστοδούλου