Όλες τις αρμόδιες αρχές ενημέρωσε ο σύμβουλος της Επικρατείας ε.τ. Σοφοκλής Χαραλαμπίδης σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο Δάσος Συγγρού με τους αδέσποτους σκύλους, τους ποδηλάτες κλπ. Στη συνέχεια ακολουθεί η σχετική επιστολή του, την οποία κοινοποιεί στην εφημερίδα μας:
Προς
– Τον Δήμο Αμαρουσίου
– Την ΕΛ-ΑΣ (Αμαρουσίου)
– Τη Δημοτική Αστυνομία Αμαρουσίου
– Το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών
Τονίζουμε και γραπτώς ότι η περιοχή Αναβρύτων και ιδιαιτέρως το Δάσος Συγγρού κατακλύζονται από αδέσποτους σκύλους που ρυπαίνουν, τρομοκρατούν τους κατοίκους και, κατά καιρούς, προκαλούν σωματικές βλάβες.
Παραλλήλως, πλείστοι κάτοχοι σκύλων έχουν μετατρέψει το κληροδότημα, κατά παράβασιν της διαθήκης και του νόμου, σε αφοδευτήριο σκύλων, δεν περισυλλέγουν τα περιττώματα και, κυρίως, εξαπολύουν τα ζώα τους άδετα κατά των περιπατητών, προκαλώντας συχνά βαρείς τραυματισμούς.
Ο Δήμος δεν έχει συγκροτήσει συνεργεία περισυλλογής ούτε έχει λάβει μέτρα προστασίας των δημοτών.
Ο αυτός Δήμος, τελών εν γνώσει των ανωτέρω, λόγω των πολλαπλών οχλήσεων, και, άλλωστε, λόγω του πασιδήλου, φέρει ακεραίαν την ευθύνη, για την παράλειψι και για τα προκαλούμενα ατυχήματα (Συμβουλίου της Επικρατείας 3322/2012 7/λούς).
Εξ άλλου, φανατικοί ποδηλάτες, με ανοχήν του Ι.Γ.Ε. και των Αρχών, χρησιμοποιούν το Δάσος ως προσωπική πίστα προπονήσεων, τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα, τρομοκρατούν και τραυματίζουν όποιον συναντούν στο αιφνίδιο πέρασμά τους.
Εν όψει τούτων, συντρέχει κατεπείγων λόγος για την άμεση αντιμετώπισι των ως άνω θεμάτων και νόμιμη έγκαιρη ενημέρωσί μας.
Σημειωτέον ότι, από τη στιγμή που, κατά παράβασιν των όρων του κληροδοτήματος, η είσοδος του κοινού στο δασόκτημα πραγματοποιείται άνευ όρων, δεν νοείται νομική αδυναμία των Αρχών να επεμβαίνουν εντός του κτήματος και δη για τα ποινικά αδικήματα η ΕΛ-ΑΣ και για την επιβολή διοικητικών προστίμων (άρθ. 30 ν. 1650/86 – Α160 – η Δημοτική Αστυνομία).
Η άρνησις των Αρχών να ασκήσουν τα κατά τ’ ανωτέρω νόμιμα αποτελεί παράβασιν καθήκοντος, αστικόν αδίκημα γενεσιουργόν αποζημιώσεως και πειθαρχικήν παράβασιν.
Η ανάγκη ανοχής για ειρηνική συνύπαρξιν όλων μας στον ίδιο χώρο δεν μπορεί ν’ αποτελή άλλοθι για την δημιουργία συνθηκών ζούγκλας.
Για επικοινωνία, συνδρομή και ενημέρωσι τηλ.- fax 210 8028988, e- mail iochar@yahoo.com., κιν.τηλ. 6977738387.
20.4.2013
Ο αιτών
Σοφοκλής Χαραλαμπίδης
Σύμβουλος της Επικρατείας ε.τ.
Β. Ηπείρου 5, 151 26







































































































