Όταν τα αιρετοί ερίζουν…
Λοιπόν, στο δια ταύτα με βάση την κεκτημένη γνώση:
«Πολιτική διαμάχη» βρίσκεται σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα ανάμεσα στη σημερινή πρόεδρο του ΠΕΑΠ, Μαρίνα Σταυράκη Πατούλη και την απερχόμενη, Βασιλική Νικολαροπούλου. Αιτία οι διαδόσεις περί ελλείμματος στο νομικό πρόσωπο που ξεπερνά τις 200 χιλ. ευρώ. Από την πλευρά της πάντως η σημερινή πρόεδρος του νομικού προσώπου προχωρά τη διαδικασία λογιστικού ελέγχου του ΠΕΑΠ, όπως έχει κάθε νομικό δικαίωμα να πράξει, ενώ η προηγούμενη πρόεδρος αναφέρει ρητά ότι δεν την ενοχλεί καθόλου η ελεγκτική διαδικασία αλλά «η συκοφαντία χωρίς αποδείξεις». Η Βασιλική Νικολαροπούλου τονίζει ότι: «Όπως με ανακοίνωση Τύπου η πρόεδρος του ΠΕΑΠ ενημερώνει για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί δημιουργώντας σκιές πριν την ολοκλήρωση του ελέγχου, έτσι να έχει την παρρησία όταν αυτός ολοκληρωθεί και αποδειχθεί η αλήθεια, να αναιρέσει τις σκιές που δημιούργησε για τη διαχείρισή μου».
Σημειωτέον πάντως από το ρεπορτάζ μας προκύπτει ότι το ΠΕΑΠ έχει να «λαμβάνει» από ληξιπρόθεσμες οφειλές περί τα 140 χιλ. ευρώ και 60 χιλ. ευρώ από επιστροφή ΦΠΑ.
«Πολιτική διαμάχη» έχει ξεσπάσει και ανάμεσα στους αρμόδιους για τα σχολεία, Δημήτρη Κατραμάδο επί της διοίκησης σήμερα του Δήμου, και Προκόπη Μπελεχρή ο οποίος και μεριμνούσε για την αποκατάσταση των ζημιών και των ελλείψεων στα σχολεία κατά την προηγούμενη δημοτική Αρχή. Αιτία, προβλήματα που παρουσιάστηκαν με την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου (όπως π.χ. σπασμένα τζάμια, βρύσες που έτρεχαν, άβαφη αίθουσα, επικίνδυνα γερμένος κορμός δέντρου) και στα οποία αναφέρθηκε επίσημα ο κ. Κατραμάδος.
Οι εξελίξεις… στα «χέρια» του Τάσου Μαυρίδη και του Δημήτρη Φωκιανού
Τι προκύπτει εάν σε αυτά τα δεδομένα θελήσουμε να εξετάσουμε εάν βρίσκει εφαρμογή το «πολιτικό σύνδρομο του γονέα» ή το «πολιτικό σύνδρομο της αιμομιξίας»; Ότι οι δύο δήμαρχοι, σημερινός και προηγούμενος, Τάσος Μαυρίδης και Δημήτρης Φωκιανός αντίστοιχα, βρίσκονται ή θα βρεθούν βάσει των εξελίξεων θεατές σε ένα σκηνικό όπου τα στελέχη της διοίκησής τους ανταλλάσσουν πυρά. Θα εμπλακούν και οι ίδιοι; Θα βρεθούν στη θέση να υπερασπιστεί ο καθένας από την πλευρά του την περίοδο της διοίκησής του στον Δήμο;
Πώς τώρα συνάδει σε όλα αυτά το «σύνδρομο της πολιτικής αιμομιξίας»; Είναι απλά η μεθοδολογία που βασίζεται σε πραγματικά δεδομένα (στελέχη του Δημήτρη Φωκιανού – και πρώην πολιτικοί συνάδελφοι του Τάσου Μαυρίδη στην παράταξη της πλειοψηφίας του Δήμου – βάσει της πολιτικής τους επιλογής αποτελούν σήμερα αντιπολίτευση στην πόλη) και δίνει μία ρότα για την ενδεχόμενη κατεύθυνση που θα μπορούσαν θεωρητικά να κινηθούν οι εξελίξεις.
Έτσι στο μέτρο που η αντιπαράθεση των στελεχών των δύο δημάρχων εξακολουθήσει ή ενταθεί, οι δύο δήμαρχοι, σημερινός και απερχόμενος, ποια πολιτική θέση θα λάβουν; Θα υπερασπιστεί ο καθένας το έργο του; Και τι θα σημαίνει αυτό στην πράξη για τη μεταξύ τους πολιτική σχέση εάν η μεθοδολογία ερμηνείας μέσω του «συνδρόμου της πολιτικής αιμομιξίας» της σημερινής πραγματικότητας στον Δήμο επαληθευτεί;
Είναι όμως δυνατόν οι δύο δήμαρχοι να επιτρέψουν τη διατάραξη των σχέσεων τους επειδή τα στελέχη τους ερίζουν;
Άλλωστε, από την πλευρά του ο σημερινός δήμαρχος, Τάσος Μαυρίδης, είχε ήδη ξεκαθαρίσει προεκλογικά ότι η διοίκηση του θα αποτελέσει συνέχεια της πολιτικής που ακολουθήθηκε επί Δημήτρη Φωκιανού, πολιτική τοποθέτηση που βάρυνε στο εκλογικό αποτέλεσμα.
Θώμη Μελίδου