ΕΠΕΑ ΠΤΕΡΟΕΝΤΑ
Γράφει ο Άγγελος Πολύδωρος
Αρκετά χαλαρό ήταν το κλίμα στο Προεδρικό Μέγαρο, το μεσημέρι της Τρίτης 4 Νοεμβρίου, όπου η νέα πρέσβης των ΗΠΑ Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, επέδωσε τα διαπιστευτήριά της στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Τασούλα.
Θα μου πείτε: το είδαμε σε όλα τα κανάλια, εσύ τι παριστάνεις τώρα; Εντάξει, αλλά με όλο τον σεβασμό προς τον θεσμό του ανώτατου άρχοντα, θέλω να εκφράσω τον ενθουσιασμό μου για τον ιδιαίτερο αυθορμητισμό του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Τασούλα στον διάλογο που είχε μαζί της, μπροστά στις κάμερες. Σας τον παραθέτω και να εκτιμήσετε την προσπάθειά μου, διότι τον είδα πολλές φορές σε διάφορες ιστοσελίδες, ώστε να είμαι ακριβής.
Τασούλας: Όπως βλέπετε υπήρχε μεγάλη προσμονή για την άφιξή σας! Τρομερή προσμονή! Μπορείτε να το αναγνωρίσετε από τους φωτορεπόρτερ.
Γκίλφοϊλ: Μπορώ. Μου φέρθηκαν τόσο καλά, ήταν μια εκπληκτική εμπειρία και είναι τόσο ωραίο να βρίσκομαι πάλι στην Αθήνα και στην Ελλάδα.
Τασούλας: Είχατε έρθει ως τουρίστρια;
Γκίλφοϊλ: Ναι, στην πραγματικότητα κάλυψα τους Ολυμπιακούς Αγώνες για το ABC News.
Τασούλας: Αλήθεια;
Γκίλφοϊλ: Ήρθα το 2004 και κάναμε εδώ μήνα του μέλιτος. Υπέροχος μήνας του μέλιτος.
Τασούλας: Ο μήνας του μέλιτος ήταν υπέροχος, ο γάμος δεν ήταν.
Γκίλφοϊλ: Θα εργαστούμε για έναν νέο σύζυγο.
Τασούλας: Στην Αθήνα ή στα νησιά;
Γκίλφοϊλ: Ναι, στην Αθήνα και παντού. Ύδρα, Κέρκυρα, Μύκονο, Σαντορίνη.
Δεν μπορώ να μην επισημάνω ότι η κ. Γκίλφοϊλ συνδύασε δημοσιογραφική κάλυψη με μήνα μέλιτος, καθώς και την ατάκα του Προέδρου «ο μήνας του μέλιτος ήταν υπέροχος, ο γάμος δεν ήταν». Επισημαίνω επίσης και τη φράση «Θα εργαστούμε για έναν νέο σύζυγο». Μήπως ήθελε να του πει «θα συνεργαστούμε» για να βρουν νέο σύζυγο στους σωστούς κύκλους; Διότι ο κ. Τασούλας έδειξε ενδιαφέρον βάζοντας και φίλτρο επιλογής, για να μη ταξιδεύουν άσκοπα: «Στην Αθήνα ή στα νησιά;» Αλλά εκείνη δεν πτοήθηκε: «Στην Αθήνα και παντού». Για να ετοιμάζει τις βαλίτσες του, μάλλον. Δεν είναι εύκολο να ερμηνεύσεις το χιούμορ και τις συζητήσεις των διπλωματών.
Καλύτερα να είχα πιάσει το πιο εύκολο θέμα με το εξώφυλλο του βιβλίου του Τσίπρα όπως όλοι, που άρχισαν να το συγκρίνουν με εκείνο της Μέρκελ και μόνο. Ενώ εγώ θα το προχωρούσα και με εκείνο του Μπαράκ Ομπάμα και το άλλο της Μισέλ Ομπάμα. Μη σας πω και το βιβλίο του Τραμπ.













































































































