Σεισμό αναμένεται να προκαλέσει στο πολιτικό σκηνικό η διαρροή ολόκληρης της κατάθεσης Χριστοφοράκου στον εισαγγελέα του Μονάχου λίγο μετά την φυγάδευση του από την Ελλάδα. Στην κατάθεση – βόμβα, ο Χριστοφοράκος αποκαλύπτει πως οι μίζες στους Έλληνες πολιτικούς δινόντουσαν απ΄ ευθείας από την Γερμανία! Η Γερμανική κυβέρνηση όχι μόνον γνώριζε, αλλά και υπαγόρευε μέσω της μητρικής εταιρείας, σε ποια πολιτικά πρόσωπα θα δοθούν οι μίζες. Γι΄ αυτό και η Ελλάδα συνεχίζει να είναι υπόδουλη της Γερμανίας, αφού οι λαδωμένοι πολιτικοί είναι έρμαια των γερμανικών συμφερόντων. Και σε πρακτικό επίπεδο, ο Χριστοφοράκος ομολογεί ότι τα “μαύρα” ταμεία δεν ήταν καθόλου “μαύρα”, αλλά εταιρικά της μητρικής εταιρείας!
Αυτή η αποκάλυψη επιβεβαιώνει και επιβραβεύει τον τεράστιο δημοσιογραφικό αγώνα που επί σειρά μηνών έχει κάνει, από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε το σκάνδαλο των “μαύρων” ταμείων της Siemens, η εφημερίδα μας «Ελεύθερη Ώρα». Όταν και παρουσίασε ατράνταχτα ντοκουμέντα της μεγάλης διαπλοκής πολιτικών προσώπων και γερμανικής εταιρείας.
Ωστόσο, την 14η Ιανουαρίου 2010, ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου παρουσίασε το βιβλίο του “Το Δίκτυο: Φάκελος Siemens”. Στην παρουσίαση του βιβλίου του για την ιστορία και μόνο είχαν προσκληθεί από πλευράς Siemens, οι κύριοι Πάνος Ξινής, Μπομπ Σικέλης και Μαρί Αγαλιώτου. Με αφορμή λοιπόν, την πρόσφατη πολυσέλιδη πρόταση του Εισαγγελέα προς το Συμβούλιο Εφετών, όπου ζητείται η παραπομπή 64 κατηγορουμένων στην υπόθεση της σύμβασης ψηφιοποίησης των κέντρων του ΟΤΕ με τη Siemens, αξίζει να σταθούμε στο παρακάτω απόσπασμα που νομίζουμε πως έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον:
«Στις 5 Μαρτίου του 2009, ένας άλλος εργαζόμενος της Siemens πέρασε το “κατώφλι” του ανακριτή, ο Ε.Σ. Ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Ε.Σ. προς τον κ. Χριστοφοράκο στις 20 Οκτωβρίου του 2006 είχε απομονωθεί από την αμερικανική δικηγορική εταιρεία Debevoise & Plimpton LLP εξαιτίας των εμμέσων αλλά σαφών υπαινιγμών ότι κάτι δεν πήγαινε καλά στο τμήμα τηλεπικοινωνιών της Siemens Hellas στο οποίο συμμετείχε. Η Debevoise είχε δώσει τα στοιχεία αυτά στον κ. Ζαγοριανό τον Νοέμβριο του 2008. Στο εν λόγω μήνυμα ο Σ. διαμαρτυρόταν για την στασιμότητα στην οποία είχε περιέλθει υπηρεσιακά και μεταξύ άλλων έγραφε και τα εξής: «Σας υπενθυμίζω πως ήμουνα ο βασικός χειριστής των προμηθειών με τον ΟΤΕ, ως επίσης και των προγραμματικών συμφωνιών που ακολούθησαν και βεβαίως, όλου του παρασκηνίου που περιέβαλε τα παραπάνω σημαντικότατα για την τύχη ολόκληρης της εταιρείας γεγονότα. Ουδέποτε κοινοποιήθηκε προς τα έξω (σ.σ ο Χριστοφοράκος επέρριπτε στον Σ. “ότι μιλούσε πολύ”) κάτι που να βάλλει εναντίον των συμφερόντων της εταιρείας. Και αυτό παρά το γεγονός της ανάρμοστης συμπεριφοράς που επιδείχτηκε και στο πρόσωπό μου από πρόσωπα της τότε εμπιστοσύνης σας, μερικά από τα οποία βρίσκονται σήμερα εκτός εταιρείας με δική σας απόφαση…». Σε αυτό το σημείο, ο Ε.Σ. είναι φανερό ότι έκανε ένα σαφή υπαινιγμό για την υπεξαίρεση χρημάτων από στελέχη που είχαν την εμπιστοσύνη του Χριστοφοράκου. Στο ίδιο μήνυμα γινόταν και μια σαφής αναφορά στη διαχείριση Μαυρίδη (κατηγορούμενος που αντικατέστησε τον Γεωργίου). «Την ίδια ώρα» έγραφε ο Ε.Σ. «που στην εταιρεία μας υπάρχει μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα ότι πολλά συνέβησαν όχι και τόσο ευχάριστα για το κύρος της εταιρείας μας από διάφορα ευεργετηθέντα από εσάς στελέχη, εγώ το τονίζω και πάλι, ήμουν απόλυτα πειθαρχημένος στις εντολές της διοίκησης παρά τις ενδεχομένως συχνά διαφορετικές προσωπικές μου απόψεις όπως, λίαν προσφάτως ο άστοχος χειρισμός του ΙΝΜΙΣ (έξυπνα δίκτυα) του ΟΤΕ, που είχα εκφράσει άλλωστε ένα χρόνο πριν με σχετικά non paper στη διεύθυνσή μου…». Στο σημείο αυτό ο Ε.Σ. έκανε αναφορά στις προειδοποιήσεις που είχε απευθύνει στον κ. Χριστοφοράκο το καλοκαίρι του 2005, μαζί με έναν ακόμη εργαζόμενο ότι κάτι δεν πήγαινε καλά στο τμήμα των τηλεπικοινωνιών όπου ορισμένα μικρότερα project πιστώνονταν δυο φορές σε συνεργαζόμενες εταιρείες. Ο Ε.Σ. που είχε υπηρετήσει υπό τον Καραβέλλα ως υπάλληλος για τα οικονομικά, είχε προσληφθεί στην εταιρεία τον Οκτώβριο του 1992. Τεχνικός του διευθυντής ήταν ο Ηλίας Γεωργίου. Ο Ν.Ζαγοριανός ρώτησε τον Ε.Σ.: