«Η 25η Μαρτίου συμβολίζει τα γενέθλια της σύγχρονης Ελλάδας. Γι αυτό και τα γιορτάζουμε με δυναμισμό κάθε χρόνο, ανανεώνοντας τη ματιά μας στην Επανάσταση του 1821, καθώς τη στοχαζόμαστε μέσα σε νέες κάθε φορά συνθήκες…». Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε το μήνυμά του για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 ο υπουργός Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Το ακούσαμε κι αυτό
Συνέχισε δε το μήνυμά του, με το γλωσσικό ζήτημα, με τη διάκριση των «δημοτικιστών εκπαιδευτικών» που ήσαν οι πιο «δραστήριοι οργανωτές της Αντίστασης στο φασισμό», με τα προβλήματα και το μέλλον της εκπαίδευσης και έκλεισε με μια σειρά ερωτημάτων, «μέσα από τα οποία θα πρέπει να αναστοχαστούμε την Επέτειο της Επανάστασης του 21, και τον ρόλο της εκπαίδευσης στην Ιστορία μας, συνδέοντας κριτικά το παρόν με το παρελθόν, αλλά και το μέλλον. Γιατί αν μια κοινωνία χάσει την εμπιστοσύνη στο μέλλον της, χάνει επίσης την εκτίμησή της στο παρελθόν της». Λύσαμε όλα τ’ άλλα, γιατί να μην αρχίσουμε και τον «αναστοχασμό»;
«Παρόν» με… μέλλον
Αν και σήμερα δένει καλύτερα το: «Γιατί, αν μια κοινωνία χάσει την εμπιστοσύνη στο παρόν της, χάνει επίσης την εκτίμησή της για το μέλλον της». Φράση που δεν έχει να κάνει με την εικονιζόμενη μαθήτρια. Αυτή ατενίζει το μέλλον, ισορροπώντας στο παρόν.
Τι άλλο θ’ ακούσουμε…
Επενδυτές μεταξύ των προσφύγων θα βρει η κυβέρνηση, αποκάλυψε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δ. Μάρδας, ο οποίος είπε στον Σκάι πως «εάν υπάρχουν κάποιοι εξ αυτών που έχουν τη δυνατότητα να επενδύσουν στη χώρα από 250.000 ευρώ, θα έχουν ευνοϊκή μεταχείριση παραμονής».
Γι’ αυτό θαλασσοπνίγονταν με φουσκωτά της πλάκας; Για να επενδύσουν στη χώρα μας πάνω από 250.000; Εκτός κι αν ο υφυπουργός, εννοεί άλλους πρόσφυγες που έρχονται στην Ελλάδα incognito με Learjet ή Yacht και πάνε κατευθείαν στη Μύκονο…
Άγγελος Πολύδωρος