Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Κουμουτσάκος παρουσίασε την Πέμπτη 27 Μαρτίου, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» στην λεωφόρο Πειραιώς, το όνομα, το σήμα και τις βασικές αρχές και κατευθύνσεις του συνδυασμού του ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της 18ης Μαΐου 2014.
Ο Γ. Κουμουτσάκος κορυφώνοντας την ανακοίνωση της διακήρυξής του, τόνισε:
«Στην Ευρώπη των Περιφερειών, η Αττική μπορεί και οφείλει να είναι παρούσα. Δυναμική, παραγωγική, αισιόδοξη. Με πολίτες που έχουν δουλειές, ασφάλεια, αξιοπρέπεια.
Η Αττική έχει ανάγκη νέο πρόσωπο, νέες ιδέες,νέα ταχύτητα. Δεν χρειάζεται απλούς διανομείς κονδυλίων, χωρίς στρατηγική αλλά συχνά με “πελατειακή” λογική.
Δεν αλλάζει με ιδεολογικές εμμονές. Δεν ωφελείται από λαϊκίστικες απλουστεύσεις.
Και βέβαια προσβάλλεται από τις κραυγές του μίσους.
Η Αττική είναι έμπνευση και όραμα. Η αναγέννησή της απαιτεί μόχθο και πάθος.
Χρειάζεται νέες υπερβατικές και δημιουργικές ιδέες. Έχει ανάγκη από άλλη ματιά και άλλο τρόπο δράσης. Έχει δικαίωμα να αλλάξει πρόσωπο. Έχει δικαίωμα να ορίσει τη μοίρα της. Έχει δικαίωμα να κάνει στροφή στο μέλλον. Στροφή 180ο μοιρών. Αυτή είναι η πρότασή μας. Πρόταση ρεαλιστική και οραματική. Πρόταση που μπορούμε να κάνουμε πράξη, όλοι μαζί.”
O Γ. Κουμουτσάκος ξεκαθάρισε τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να είναι υποψήφιος για την Αττική λέγοντας ότι:
– Πρώτον, πιστεύει στη νίκη και θέλει να την μοιραστεί με όλους τους κατοίκους της Περιφέρειας Αττικής,
– Δεύτερον, γιατί η Αττική έχει ανάγκη να αλλάξει πρόσωπο και να στραφεί προς το μέλλον και
– Τρίτον, γιατί και θέλει και μπορεί να υπηρετήσει αυτόν τον ρόλο καθώς η εμπειρία που απέκτησε ως ευρωβουλευτής βοηθά στην εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα, ιδεών για το μέλλον αλλά και πρόσθετων κοινοτικών πόρων προκειμένου να γίνουν πράξη.
Και συνέχισε λέγοντας: «Η Αττική δέχτηκε βαρύτατο πλήγμα. Μπορεί, όμως, να αλλάξει τη μοίρα της.
Η Αττική δεν είναι μια αόριστη έννοια. Είναι ο τόπος, η πόλη, η κοινότητα, η γειτονιά μας. Είναι η ζωή, το παρόν και το μέλλον τεσσάρων εκατομμυρίων Ελλήνων. Ένα πανέμορφο, και ξακουστό, από πανάρχαια χρόνια, κομμάτι της Ελληνικής γης. Ένας τόπος που έδωσε τα φώτα του στην Ευρώπη και τον Κόσμο.
Είχε παγκόσμια εμβέλεια. Είχε ισχυρή οντότητα και ισχυρή ταυτότητα. Ήταν -και είναι- η Πρωτεύουσα και ο περιβάλλων ζωτικός της χώρος».
Ο κ. Κουμουτσάκος ανακοίνωσε επίσης τους δεσμευτικούς άξονες στους οποίους θα βαδίσει μετά την εκλογή του:
«Άξονας πρώτος: Κοινωνική συνοχή, αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, αλληλεγγύη με αξιοπρέπεια.
– Να συνεργαστούμε με την Εκκλησία και τα κοινωνικά δίκτυα για τη στήριξη των συμπολιτών μας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.
– Να στήσουμε, για τον ίδιο σκοπό, υποδομές και να αναπτύξουμε δράσεις, με σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
– Να αντλήσουμε πρόσθετους κοινοτικούς πόρους για στοχευμένες κοινωνικές δράσεις.
Άξονας δεύτερος: Ανάπτυξη και απασχόληση. Στρατηγικός στόχος μας είναι να πείσει η Αττική ότι εδώ μπορεί να “παράγεται” μέλλον, γιατί μόνο έτσι μπορεί να φέρει νέες επενδύσεις, νέες επιχειρήσεις, νέες θέσεις δουλειάς. Να επενδύσει στην καινοτομία, την τεχνολογία της επικοινωνίας και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Να προχωρήσει στην έξυπνη εξειδίκευση, με διάχυση νέων τεχνολογιών και δημιουργία συνεργατικών δικτύων.
Όπλα της Περιφέρειας στον άξονα αυτό είναι:
• Η αξιοποίηση, χωρίς καμία καθυστέρηση, του ΕΣΠΑ.
• Η άντληση πρόσθετων κοινοτικών πόρων.
• Η επιστράτευση του θεσμού των ΣΔΙΤ.
• Η αξιοποίηση νέων ιδεών βγαλμένων από τη διεθνή εμπειρία.
Δεσμευόμαστε να προχωρήσουμε στην ένταξη της Περιφέρειας στη νέα δομή της «Καινοτομικής Ευρώπης», στην έμπρακτη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των start up μοντέλων, στην ίδρυση Κέντρου Ελληνικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών, για πτυχιούχους Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων από όλο τον Κόσμο, στη δημιουργία Πρότυπου Χώρου Επώασης Νέας Επιχειρηματικότητας, όπου θα παρέχεται υποδομή και τεχνογνωσία σε νέους για να κάνουν πράξη τις καινοτόμες ιδέες, και τα επιχειρηματικά σχέδιά τους. Επίσης, στην αξιοποίηση του πολιτιστικού αποθέματός της, με την ανάδειξη περισσότερων πόλων επισκεψιμότητας και, βέβαια, δεσμευόμαστε να προχωρήσουμε στην ολοκλήρωση των έργων που καρκινοβατούν, και σε λύσεις μεγάλων προβλημάτων που χρονίζουν.
Άξονας τρίτος: Αίγλη στην Αττική. Αίγλη στην Περιφέρεια σημαίνει ανάδειξη της ταυτότητάς της, αλλά και της κάθε γωνιάς της. Της μοναδικότητας των φυσικών και ιστορικών χαρακτηριστικών της. Των εμβληματικών περιοχών, των μνημείων του Πολιτισμού και των χώρων της Ιστορίας. Των παραλιακών μετώπων και των ορεινών της όγκων. Σημαίνει άνοιγμα στην Ευρώπη και τον Κόσμο. Εξωστρέφεια και ελκυστικότητα».
Για αυτόν τον στόχο, ο κ. Κουμουτσάκος δεσμεύθηκε για την δημιουργία Γραφείου σταθερής εκπροσώπησης της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας στις Βρυξέλλες καθώς και την διασύνδεση με άλλες Περιφέρειες της Ευρώπης μέσα από την ανάπτυξη της «Περιφερειακής Διπλωματίας», της οικονομικής και πολιτιστικής συνεργασίας, της διεκδίκησης κοινών προγραμμάτων, αλλά και την αξιοποίηση της εμπειρίας και της τεχνογνωσίας των ευρωπαϊκών Περιφερειών.
«Η Αττική έχει ανάγκη νέο πρόσωπο, νέες ιδέες,νέα ταχύτητα. Μπορεί να γίνει μια ευρωπαϊκή Περιφέρεια, που ξέρει τι θέλει, ξέρει που πάει, ξέρει και πώς να πάει».
Και κατέληξε χαρακτηριστικά: «Η Αττική έχει ανάγκη από μια στροφή 180 μοιρών προς το μέλλον. Αυτό λοιπόν είναι το όνομα και το σήμα μας: 180ο».
Η ομιλία του Γιώργου Κουμουτσάκου
Αποφάσισα να υπηρετήσω την Αττική κλείνοντας τη θητεία μου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Και το αποφάσισα για τρεις, κυρίως, λόγους:
-Πρώτον, γιατί πιστεύω στη νίκη. Και θέλω να τη μοιραστώ με όλους τους κατοίκους της Αττικής.Από τα Κύθηρα ως τον Ωρωπό, και από τα Μέγαρα ως το Μαραθώνα και το Λαύριο.
-Δεύτερον γιατί η Αττική είναι ανάγκη να αλλάξει πρόσωπο, να κάνει στροφή στο μέλλον,να διεκδικήσει μια καλύτερη, πιο ανθρώπινη μοίρα.
-Και τρίτον, γιατί θέλω και μπορώνα υπηρετήσω αυτόν τον ρόλο. Απέκτησα ως ευρωβουλευτής ικανή εμπειρία, για να βρίσκουμε λύσεις στα προβλήματα, ιδέες για το μέλλον,αλλά και πρόσθετους κοινοτικούς πόρους, για να τις κάνουμε πράξη. Επενδύω, ταυτόχρονα, στη δύναμη της συλλογικότητας, της ισχυρής ομάδας. Άνθρωποι, ικανοί και έντιμοι, ειδήμονες και γνώστες των προβλημάτων, αυτοδιοικητικοί και εκπρόσωποι συλλογικών φορέων, ενώνουμε τις δυνάμεις μας στον ίδιο σκοπό. Αφήνουμε στην άκρη το «εγώ» και βάζουμε μπροστά το «εμείς». Συγκροτούμε μια δυναμική κοινότητα γνώσης, θέλησης και ήθους.Με ένα και μόνο σκοπό: Την Αττική που θέλουμε και μπορούμε.
Έχουμε πλήρη επίγνωση των δυσκολιών που αντιμετωπίζει η χώρα, της φτώχειας και της ανεργίας που έπληξαν την Αττική, των προβλημάτων που δημιουργεί η μεγάλη συγκέντρωση παράνομων μεταναστών. Γνωρίζουμε καλά τα προβλήματα, αλλά και τα πλεονεκτήματα, τις δυνατότητές της. Η Αττική δέχτηκε βαρύτατο πλήγμα. Μπορεί, όμως, να αλλάξει τη μοίρα της. Η Αττική δεν είναι μια αόριστη έννοια. Είναι ο τόπος, η πόλη, η κοινότητα, η γειτονιά μας. Είναι η ζωή, το παρόν και το μέλλον τεσσάρων εκατομμυρίων Ελλήνων. Ένα πανέμορφο, και ξακουστό, από πανάρχαια χρόνια,κομμάτι της Ελληνικής γης. Ένας τόπος που έδωσε τα φώτα του στην Ευρώπη και τον Κόσμο. Είχε παγκόσμια εμβέλεια. Είχε ισχυρή οντότητα. Και ισχυρή ταυτότητα. Ήταν -και είναι- η Πρωτεύουσα και ο περιβάλλων ζωτικός της χώρος. Κοιτίδα της Δημοκρατίας και του Πολιτισμού. Γη απαράμιλλων μνημείων του Παγκόσμιου Πολιτισμού. Κέντρο που συνδέει την κάθε γωνιά της χώρας, αλλά και την Ελλάδα με τον Κόσμο. Γέφυρα ανάμεσα στην Ανατολή και τη Δύση. Τόπος με πανέμορφες ακτές και ανεκτίμητο φυσικό πλούτο. Με πολλούς σημαντικούς και ερευνητικούς θύλακες γνώσης. Με ευκαιρίες στη γεωργία, την κτηνοτροφία, τις υδατοκαλλιέργειες. Αλλά και στη Γαλάζια Οικονομία, τη ναυτιλία, τις θαλάσσιες δραστηριότητες.
Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αττικής , η Ιστορία που τη συνοδεύει και, πάνω από όλα, οι άνθρωποί της,αποτελούν επαρκή εχέγγυα για μια δυναμική στροφή στο μέλλον.Δεν αντέχουμε άλλο το πλεόνασμα αδράνειας. Δεν μπορούμε τους συμβιβασμούς με τα στραβά και τ’ ανάποδα.Δεν γίνεται οι ευκαιρίες να προσπερνούν και να χάνονται. Η Αττική μπορεί να ανακτήσει την οντότητα που έχασε, να κτίσει σύγχρονη ταυτότητα,να κατακτήσει την αίγλη που δικαιούται. Μπορεί να βάλει τέλος στον κύκλο των χαμένων ευκαιριών. Να παραμερίσει το γκρίζο. Να ανοιχτεί σε νέους ορίζοντες και να ανοίξει ορίζοντες για τους νέους.
Η Αττική έχει δικαίωμα να ανοιχτεί στην Ευρώπη και τον Κόσμο. Να γίνει η σημαντικότερη Ευρωπαϊκή Μητρόπολη της Ανατολικής Μεσογείου. Να αποκτήσει νέα πνοή. Νέα δυναμική.
Η Αττική έχει δικαίωμα να ορίσει τη μοίρα της. Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε πράξη ένα ρεαλιστικό και ταυτόχρονα οραματικό Σχέδιο. Σχέδιο που να δίνει λύσεις στα προβλήματά της. Να ανταποκρίνεται στις νέες προκλήσεις. Να συνθέτει νέές ιδέες που μας πάνε μπροστά. Σχέδιο που να υπηρετεί το κοινωνικό, το συλλογικό καλό.Σχέδιο που να βασίζεται σε κοινές αρχές, κοινές δεσμεύσεις, κοινούς στόχους.
Θεμελιώδης αρχή: Το φως. Περισσότερο φως παντού. Όλα με κανόνες και διαφάνεια. Κανόνες γνωστούς εκ των προτέρων, κοινούς για όλους και σεβαστούς από όλους. Και διαφάνεια σε όλες τις δράσεις και όλα τα επίπεδα.
Κοινές δεσμεύσεις: Η συστράτευση, η σύνθεση, η συμμετοχή. Συστράτευση δυνάμεων, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις. Σύνθεση απόψεων και προτάσεων, απ’ όπου κι αν προέρχονται. Συμμετοχή στη διαμόρφωση και τη λήψη των αποφάσεων. Δίκτυο επικοινωνίας και συνεργασίας, με όλες τις επαγγελματικές και κοινωνικές ομάδες. Διαρκής ενημέρωση και λογοδοσία.
Κοινοί στόχοι: Η Αλληλεγγύη και πρόνοια, με ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Η Ανάπτυξη και απασχόληση.Η Κατάκτηση της αίγλης που δικαιούται η Αττική.
Απευθυνόμαστε σε όλους τους πολίτες της, όπου κι αν ζουν. Προτείνουμε μια απλή και έντιμη κοινωνική συμφωνία. Καταθέτουμε συγκροτημένο πρόγραμμα, χτισμένο σε τρεις άξονες.
Άξονας πρώτος
Κοινωνική συνοχή, αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, αλληλεγγύη με αξιοπρέπεια
Να συνεργαστούμε με την Εκκλησία και τα κοινωνικά δίκτυα για τη στήριξη των συμπολιτών μας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Να στήσουμε, για τον ίδιο σκοπό, υποδομές και να αναπτύξουμε δράσεις, με σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Να αντλήσουμε πρόσθετους κοινοτικούς πόρους για στοχευμένες κοινωνικές δράσεις. Δεν γίνεται να αδρανούμε. Δεν γίνεται να κρυβόμαστε με την πρόφαση «δεν έχω αρμοδιότητα». Μπορούμε -πέραν των άλλων- να απευθυνθούμε στο νέο Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους, που στόχο έχει να συνδράμει τη στήριξη αστέγων, άπορων οικογενειών και παιδιών που έχουν ανάγκη. Το πρώτο έργο που πρόκειται να ολοκληρώσουμε είναι αυτό: Η στέγαση των αστέγων. Είναι στοίχημα πολιτισμού και ανθρωπιάς.
Ο κοινός κοινωνικός στόχος είναι, όμως, πολύ ευρύτερος. Αφορά στην αλληλεγγύη μεταξύ περιοχών, κοινωνικών ομάδων και γενεών. Τη μέριμνα για ειδικές πληθυσμιακές ομάδες. Την προσβασιμότητα των ΑμεΑ. Αφορά στη βελτίωση της καθημερινότητας. Στη στήριξη της άνεργης, αλλά και της εργαζόμενης μητέρας. Στη διαχείριση των περιοχών με έντονη παρουσία παράνομων μεταναστών. Στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας. Στη δημόσια υγεία. Αφορά, όμως, και στη χρηστή και αποτελεσματική διοίκηση. Την ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Την πάταξη της γραφειοκρατίας. Αφορά, ακόμη, στην προστασία του περιβάλλοντος και την εύκολη πρόσβαση όλων σε χώρους άθλησης και αναψυχής. Αφορά, στη ζεύξη των συμφερόντων παραγωγών, καταναλωτών και τοπικών αγορών. Αφορά πάνω από όλα, στην ανάπτυξη, τις ευκαιρίες, τις δουλειές.
Και αυτό, μας πάει στον επόμενο άξονα.
Άξονας δεύτερος
Ανάπτυξη και απασχόληση
Η χώρα μας, μετά από τέσσερα χρόνια ύφεσης και έξαρσης της ανεργίας, πάει να σταθεί στα πόδια της. Είμαστε, ήδη, μπροστά σε ένα κρίσιμο μεταίχμιο. Και το μεταίχμιο αυτό, κάνει το στοίχημα για την Αττική ακόμη πιο μεγάλο. Έχουμε ήδη περάσει στην εποχή της Ευρώπης των Περιφερειών. Στην εποχή που όλες οι Περιφέρειες μπορούν να διεκδικούν απευθείας από την Ευρώπη. Μπορούν, όμως, μόνον εάν έχουν τη γνώση θεσμών, προσώπων και προϋποθέσεων. Μόνον εάν ξεφύγουν από τη διαχειριστική αντίληψη. Μόνον εάν απαλλαγούν από τις νοοτροπίες κατεστημένου.
Στρατηγικός στόχος μας είναι να πείσει η Αττική ότι εδώ μπορεί να “παράγεται” μέλλον. Γιατί μόνο έτσι μπορεί να φέρει νέες επενδύσεις, νέες επιχειρήσεις, νέες θέσεις δουλειάς. Να επενδύσει στην καινοτομία, την τεχνολογία της επικοινωνίας και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Να προχωρήσει στην έξυπνη εξειδίκευση, με διάχυση νέων τεχνολογιών και δημιουργία συνεργατικών δικτύων. Να δημιουργήσει νέες ευκαιρίες για τους κατοίκους της. Να γίνει υπομόχλιο ανάπτυξης για ολόκληρη τη χώρα.
Η Αττική μπορεί να εξελιχθεί σε παγκόσμιο Πολιτιστικό πόλο, σε κέντρο ανθρωπιστικών Σπουδών, σε πρότυπο start ups επιχειρήσεων, σε τόπο παραγωγής, μεταποίησης και εμπορίου, σε διεθνή κόμβο συνδυασμένων μεταφορών και logistics, σε ελκυστικό προορισμό, παραθεριστικού, συνεδριακού και ιατρικού τουρισμού. Όπλα της Περιφέρειας στον άξονα αυτό είναι η αξιοποίηση, χωρίς καμία καθυστέρηση, του ΕΣΠΑ. Η άντληση πρόσθετων κοινοτικών πόρων. Η επιστράτευση του θεσμού των ΣΔΙΤ. Η αξιοποίηση νέων ιδεών βγαλμένων από τη διεθνή εμπειρία.
Δεσμευόμαστε να προχωρήσουμε στην ένταξη της Περιφέρειας στη νέα δομή της «Καινοτομικής Ευρώπης». Στην έμπρακτη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των start up μοντέλων. Στην ίδρυση Κέντρου Ελληνικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών, για πτυχιούχους Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων από όλο τον Κόσμο. Στη δημιουργία Πρότυπου Χώρου Επώασης Νέας Επιχειρηματικότητας, όπου θα παρέχεται υποδομή και τεχνογνωσία σε νέους για να κάνουν πράξη τις καινοτόμες ιδέες και τα επιχειρηματικά σχέδιά τους. Στην αξιοποίηση του πολιτιστικού αποθέματος της, με την ανάδειξη περισσότερων πόλων επισκεψιμότητας. Και, βέβαια, δεσμευόμαστε να προχωρήσουμε στην ολοκλήρωση των έργων που καρκινοβατούν και σε λύσεις μεγάλων προβλημάτων που χρονίζουν. Στην Αττική του σήμερα, δεν νοείται να μην υπάρχουν αντιπλημμυρικά, αποχετευτικό, αποτελεσματική διαχείριση απορριμμάτων.
Aξονας τρίτος
Αίγλη στην Αττική
Και αυτό προϋποθέτει λύσεις στα προβλήματα που την εκθέτουν και επενδύσεις σ’ αυτά που αναβαθμίζουν την εικόνα της. Λύσεις σε προβλήματα που άλλοι στην Ευρώπη αντιμετώπισαν από καιρό. Και επενδύσεις στα ξεχωριστά συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε περιοχής της. Αίγλη στην Περιφέρεια σημαίνει ανάδειξη της ταυτότητάς της, αλλά και της κάθε γωνιάς της. Της μοναδικότητας των φυσικών και ιστορικών χαρακτηριστικών της. Των εμβληματικών περιοχών, των μνημείων του Πολιτισμού και των χώρων της Ιστορίας. Των παραλιακών μετώπων και των ορεινών της όγκων.
Σημαίνει ανάκτηση της οντότητας που κουρέλιασε το χτες. Άνοιγμα στην Ευρώπη και τον Κόσμο. Εξωστρέφεια και ελκυστικότητα. Δημιουργία Γραφείου σταθερής εκπροσώπησης της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας στις Βρυξέλλες. Σημαίνει ακόμη διασύνδεση με άλλες Περιφέρειες της Ευρώπης μέσα από την ανάπτυξη «Περιφερειακής Διπλωματίας», την οικονομική και πολιτιστική συνεργασία, τη διεκδίκηση κοινών προγραμμάτων, αλλά και την αξιοποίηση της εμπειρίας και της τεχνογνωσίας τους.
Σημαίνει τελικά μια ευρωπαϊκή Περιφέρεια, που ξέρει τι θέλει, ξέρει που πάει, ξέρει και πώς να πάει.
Στην Ευρώπη των Περιφερειών, η Αττική μπορεί και οφείλει να είναι παρούσα. Δυναμική, παραγωγική, αισιόδοξη. Με πολίτες που έχουν δουλειές, ασφάλεια, αξιοπρέπεια. Η Αττική έχει ανάγκη νέο πρόσωπο, νέες ιδέες, νέα ταχύτητα. Δεν χρειάζεται απλούς διανομείς κονδυλίων, χωρίς στρατηγική αλλά συχνά με «πελατειακή» λογική. Δεν αλλάζει με ιδεολογικές εμμονές. Δεν ωφελείται από λαϊκίστικες απλουστεύσεις. Και βέβαια προσβάλλεται από τις κραυγές του μίσους.
Η Αττική είναι έμπνευση και όραμα. Η αναγέννησή της απαιτεί μόχθο και πάθος. Χρειάζεται νέες υπερβατικές και δημιουργικές ιδέες. Έχει ανάγκη από άλλη ματιά και άλλο τρόπο δράσης.Έχει δικαίωμα να αλλάξει πρόσωπο. Έχει δικαίωμα να ορίσει τη μοίρα της. Έχει δικαίωμα να κάνει στροφή στο μέλλον.Στροφή 180ο μοιρών. Αυτή είναι η πρότασή μας. Πρόταση ρεαλιστική και οραματική. Πρόταση που μπορούμε να κάνουμε πράξη, όλοι μαζί.