Συνάντηση στα γραφεία της ΚΕΔΕ με τον ομόλογό του από την Ένωση Τοπικών Αρχών Παλαιστίνης (APLA), κ. Ghassan W. Shakaa, δήμαρχο Nablus, πραγματοποίησε την Τετάρτη 10 Ιουνίου ο πρόεδρος Γιώργος Πατούλης. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Παλαιστίνης στην Ελλάδα, πρέσβης κ. Marwan Toubassi.
Σκοπός της συνάντησης ήταν η διερεύνηση των δυνατοτήτων συνεργασίας μεταξύ ελληνικών και παλαιστινιακών πόλεων αλλά και γενικότερα μεταξύ των δύο συλλογικών θεσμών της τοπικής αυτοδιοίκησης. Πρόθεση όλων αποτελεί η αξιοποίηση καλών πρακτικών, αμφοτέρων, σε ζητήματα όπως η επιχειρηματικότητα, ο τουρισμός, η παιδεία και η υγεία.
Και τα δύο μέρη τόνισαν τις βαθιές σχέσεις φιλίας μεταξύ των δύο λαών, όπως επίσης και τη σημασία που μπορεί να διαδραματίσει η «διπλωματία των πολιτών» στην επίλυση δύσκολων και μακροχρόνιων προβλημάτων. Εν προκειμένω, η Παλαιστινιακή πλευρά χαιρέτισε τις καλές σχέσεις που έχει αναπτύξει ο κ. Πατούλης και με παράγοντες της Ισραηλινής Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και τον κάλεσαν να αποτελέσει μια ακόμα «γέφυρα» μεταξύ των δύο πλευρών.
Με τη σειρά του, ο κ. Πατούλης χαρακτήρισε σημαντική την «συστράτευση όλων των δυνάμεων, τόσο των κεντρικών πολιτικών ηγεσιών όσο και των τοπικών αυτοδιοικήσεων, όταν το διακύβευμα είναι τόσο μεγάλο όσο η επίλυση μακροχρόνιων και επιζήμιων για τους λαούς προβλημάτων». Σε αυτό το πλαίσιο, και σε συνδυασμό με την πολιτική εξωστρέφειας που ακολουθεί η ΚΕΔΕ, δεσμεύτηκε για την περαιτέρω καλλιέργεια των καλών τους σχέσεων.