Υπόθεση: ΄Ενας αθώος και ανυπεράσπιστος 15χρονος μαθητής πέφτει νεκρός από τα δολοφονικά πυρά ενός αστυνομικού. Εφτά εγκλωβισμένοι σε ένα υπόγειο σινεμά τέχνης φοβούνται να βγούν έξω στην σκληρή πραγματικότητα. Η εξέγερση του Δεκέμβρη αρχίζει!
Η ταινία είναι μια πραγματικά ανεξάρτητη παραγωγή, χωρίς τη χρηματοδότηση και την υποστήριξη κανενός Κέντρου και …παράκεντρου. Περιγράφει τις ημέρες της εξέγερσης του 2008 και τα γεγονότα που ακολούθησαν ενώ σε παράλληλη δράση παρακολουθεί τις αγωνιώδεις συγκρούσεις ανάμεσα σε εφτά χαρακτήρες εγκλωβισμένους σε έναν υπόγειο κινηματογράφο. Το μόνο κοινό που τους ενώνει είναι o φόβος τους και η άρνηση τους να αντιμετωπίσουν και να αλλάξουν την πραγματικότητα. Κατά τα άλλα τους χωρίζουν έριδες, μικρότητες, συνωμοσίες, μίση και πάθη. (Οπως την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων).
Ο Δημήτρης Βόρης λέει: «Η εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008, άρχισε με την έκρηξη της συσωρευμένης οργής του κόσμου. Λίγα λεπτά μετά την εν ψυχρώ δολοφονία ενός αθώου και ανυπεράσπιστου 15χρονου μαθητή. Του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου….
…Ο Αλέξανδρος, που δολοφονήθηκε στις εννιά παρά δυο λεπτά το βράδυ του Σαββάτου 6 Δεκεμβρίου 2008, με μια σφαίρα στην καρδιά, έγινε μάρτυρας, και σύμβολο, για μια γενιά που έβλεπε ότι δεν υπήρχε μέλλον στα όνειρα της»
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Βόρρης
ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΟΛΥΔΩΡΟΣ