Γράφει ο Χρήστος Ζαγκλής
Φίλοι αναγνώστες, η ΑΜΑΡΥΣΙΑ εισέρχεται στον 53ο χρόνο κυκλοφορίας της. Ο Ανδρέας Ζαγκλής, ο πατέρας μου, την πρωτοξεκίνησε την 1η Νοέμβρη 1965, τετρασέλιδη, δεκαπενθήμερη. Το 1975 έγινε εβδομαδιαία, το 1995 απέκτησε και την καθημερινή έκδοσή της. Έκτοτε, στα 52 χρόνια της, πλησιάζει τις 2.500 εκδόσεις στην εβδομαδιαία, ενώ έχει ήδη ξεπεράσει τις 6.000 στην ημερήσια, καλύπτοντας ειδησεογραφικά τους δήμους των βορείων προαστίων.
Κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό και αποτυπώνοντας τον αξιακό κώδικα λειτουργίας της ΑΜΑΡΥΣΙΑΣ, έχω να επισημάνω ότι οι αρχές που διατύπωσε ο ιδρυτής της από την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας της, παραμένουν αναλλοίωτες. Ελευθερία στη γνώμη, δημοκρατία στην έκφραση, ενημέρωση στα δρώμενα, σεβασμός στον αναγνώστη, ευθύνη στο λόγο, δικαίωμα στον αντίλογο, μαχητικότητα στη διεκδίκηση, τεκμηρίωση στην άποψη, μηδενική ανοχή στις κραυγές, δημιουργία κανόνων δεοντολογίας.
Ταυτόχρονα αναδεικνύουμε την ιστορία, τη λαογραφία, τον πολιτισμό, τη συλλογική μνήμη, τους πνευματικούς ανθρώπους, την ελληνικότητα, την κληρονομιά, όλα αυτά που με αίσθημα ευθύνης, οφείλουμε να διατηρήσουμε αναλλοίωτα στις γενιές που έρχονται.
Γινόμαστε θεματοφύλακες του περιβάλλοντος, προβάλλοντας και ενισχύοντας πρωτοβουλίες και δράσεις, που στοχεύουν στην προστασία και διατήρησή του.
Και άλλα πολλά…
Σε μια περίοδο που ο περιφερειακός Τύπος έχει βυθιστεί σε μια πρωτοφανή κρίση, όπου δυστυχώς απουσιάζουν οι κανόνες, η ΑΜΑΡΥΣΙΑ ανεβάζει διαρκώς τους ποιοτικούς δείκτες της. Στον γραπτό λόγο, στο ηλεκτρονικό μέσο της, στην εμφάνιση, στη λειτουργία, στην ενημέρωση, στη διανομή, στη διείσδυση στις τοπικές κοινωνίες, αποτελώντας σημείο αναφοράς στα βόρεια προάστια.
Συνεχίζουμε.
Με αλήθεια, με μαχητικότητα, με πίστη στις αρχές που μας έχουν καταξιώσει στη συνείδηση των πολιτών 52 ολόκληρα χρόνια. Άλλωστε αυτοί είναι οι κύριοι και καθημερινοί κριτές μας στην πολύχρονη διαδρομή μας. Και αυτούς δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να απογοητεύσουμε.
Συνεχίζουμε με αίσθημα ευθύνης.
Υπηρετούμε αξίες.