«Mαζί ως το τέλος»: Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος ανανέωσαν τους… όρκους τους, επιχειρώντας να διαψεύσουν τα σύννεφα στη σχέση τους. Τα οποία, ωστόσο, είναι υπαρκτά και αποδεικνύονται αφενός από την παρατεταμένη αφωνία του υπουργού Άμυνας το τελευταίο χρονικό διάστημα και αφετέρου από τις διαρκείς συγκρούσεις βουλευτών και στελεχών ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Το Σκοπιανό, άλλωστε, παραμένει ένα ζήτημα που διχάζει βαθιά τους κυβερνητικούς εταίρους, καθώς ο Καμμένος εμμένει πως ούτε ο ίδιος ούτε οι ΑΝΕΛ θα συναινέσουν σε λύση για το ονοματολογικό με χρήση του όρου Μακεδονία.
Επιπλέον, διαφορετική αντίληψη φαίνεται πως υπάρχει και για το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που παραμένουν φυλακισμένοι στην Τουρκία για σχεδόν ένα μήνα, δίχως να γνωρίζουν καν τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν. Ο μεν Καμμένος μιλά για «ομηρία», το δε Μαξίμου αποφεύγει τους υψηλούς τόνους και υιοθετεί τη λογική του «διμερούς ζητήματος» με την Τουρκία. Μολαταύτα, αυτό δεν εμπόδισε τον Τσίπρα να θέσει το ζήτημα στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ που εξελίσσεται στις Βρυξέλλες, εν όψει και της Συνόδου ΕΕ – Τουρκίας που είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα.
Ένας από τους λόγους, επίσης, για τους οποίους Τσίπρας – Καμμένος νιώθουν την ανάγκη για παράταση της συμβίωσής τους στην εξουσία -την οποία ακόμη και κάποια στελέχη ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ θεωρούν ως… αναγκαίο κακό- είναι ότι ένα πιθανό διαζύγιο θα φέρει περισσότερα προβλήματα από αυτά που -υποτίθεται ότι- θα λύσει. Επιπλέον, οι γέφυρες που έριξε ο πρωθυπουργός στην Κεντροαριστερά, επ’ αφορμή και του συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής, δεν φαίνεται να βρήκαν ανταπόκριση, αν και στο παρασκήνιο εξελίσσονται συζητήσεις με διάφορους βουλευτές που θα μπορούσαν να στηρίξουν την κυβέρνηση, εάν «τσακίσει» η συνεργασία των δύο εταίρων.Τσίπρας – Καμμένος, πάντως, δεν δείχνουν διατεθειμένοι να «χαρίσουν» την εξουσία. Απομένει λοιπόν να φανεί εάν το «μαζί ως το τέλος» θα ισχύσει πραγματικά… ως το τέλος. Επί της ουσίας, πότε θα έρθει αυτό το τέλος.