Τραγωδία δίχως τέλος στη Μάνδρα και στη Νέα Πέραμο. Το πρωί οι νεότερες πληροφορίες έλεγαν για ακόμη έναν αγνοούμενο, ενώ φαίνεται ότι εντοπίστηκε νεκρός και ο άνδρας που αγνούνταν στην περιοχή Γεφυράκι. Δυστυχώς τα πράγματα εξελίχθηκαν προς το χειρότερο.
Λίγο μετά τις 10:30 αποκαλύφθηκε ότι η λίστα των αγνοουμένων είναι μεγαλύτεροι. Την ώρα που ο αριθμός των νεκρών φτάνει τους 16 και ενώ μια γυναίκα δίνει μάχη για τη ζωή της, οι πληροφορίες από την Πυροσβεστική κάνουν λόγο για 6 αγνοούμενους.
Δυστυχώς πρόκειται για ανθρώπους που φαίνεται ότι έχουν εγκλωβιστεί μέσα σε σπίτια σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο, αλλά και στην παλιά εθνική προς Θήβα.
Δυστυχώς υπήρχαν όπως φαίνεται πολλοί άνθρωποι που έμεναν μόνοι και λόγω των καταστροφών δεν ήταν δυνατή η επικοινωνία με τους οικείους τους που μένουν σε άλλες περιοχές και έτσι δεν είχε δηλωθεί εγκαίρως η εξαφάνισή τους.
Παράλληλα κάποια άτομα φαίνεται ότι βρισκόταν εν κινήσει στην παλιά εθνική οδό προς Θήβα και έτσι οι οικείοι τους δεν γνώριζαν εάν κινδύνευαν ή αν είχαν χαθεί.

Σε κατάσταση ετοιμότητας παραμένει το Θριάσιο Νοσοκομείο για τη διαχείριση των περιστατικών θυμάτων της θεομηνίας στη δυτική Αττική.
«Ο αριθμός των νεκρών δεν έχει μεταβληθεί. Είναι 15 άτομα εκ των οποίων 5 γυναίκες και 10 άνδρες. Έχουν αναγνωριστεί από τους 15 οι 13, ενώ αγνώστων στοιχείων είναι μία γυναίκα και ένας άνδρας. Οι τραυματίες, που παραμένουν για νοσηλεία, είναι 12 άτομα -7 γυναίκες και 5 άνδρες- εκ των οποίων σε πιο σοβαρή κατάσταση μία γυναίκα 83 ετών, η οποία είναι διασωληνωμένη στη μονάδα εντατικής θεραπείας» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου «Πρακτορείο FM 104,9» ο διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), Νίκος Παπαευσταθίου.
«Το σύνολο των τραυματιών που διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο, είτε με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, είτε με πυροσβεστικά οχήματα, ήταν 23. Έντεκα άτομα πήραν εξιτήριο μετά την παροχή πρώτων βοηθειών» διευκρίνισε. Την ψυχολογική υποστήριξη των τραυματιών, αλλά και των συγγενών των νεκρών ανέλαβε -και παραμένει σε ετοιμότητα- ομάδα υποστήριξης αποτελούμενη από ψυχολόγους και το ψυχιατρικό τμήμα του «Θριάσιου», με τη συνδρομή και προσωπικού 10 ατόμων από το «Δαφνί».
Ο διοικητής του ΕΚΕΠΥ εξήγησε ότι η απόφαση του υπουργείου Υγείας να τεθεί το Θριάσιο Νοσοκομείο σε κατάσταση ετοιμότητας ελήφθη «γιατί ήταν το πλησιέστερο και καταλληλότερα οργανωμένο νοσοκομείο, έτσι ώστε» -όπως είπε- «να μπορέσουμε να διαχειριστούμε άμεσα τους τραυματίες που θα έρχονταν από τις περιοχές αυτές, και για επιχειρησιακούς λόγους, ώστε τα περιστατικά -τόσο οι σοροί των θυμάτων, όσο και οι τραυματίες- να μην αναμειχθούν με τα υπόλοιπα περιστατικά εφημερίας του λεκανοπεδίου στα υπόλοιπα νοσοκομεία, που και λόγω των κυκλοφοριακών συνθηκών θα ήταν πολύ δύσκολη η πρόσβασή τους».
Πηγή: www.newsit.gr, www.news.gr