Για μεγάλο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης των υποδομών της κάνει λόγο η ΕΥΔΑΠ, ενημερώνοντας ότι συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς τη δημιουργία νέων, υψηλών προδιαγραφών, δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, άρχισε ήδη το έργο κατασκευής κεντρικών αγωγών, 6,2 χλμ., που θα διαπερνούν τους Δήμους Χαλανδρίου, Αγίας Παρασκευής και Παλλήνης.
Η πρώτη φάση υλοποίησης των παρεμβάσεων ξεκινάει από τη Λεωφόρο Παπανικολή (από την οδό Παλαμά έως την Εθνικής Αντιστάσεως) με βάση την εγκεκριμένη μελέτη. Όπως ανέφερε η εταιρεία, προβλέπονται σταδιακές κυκλοφοριακές παρεμβάσεις για τη μικρότερη δυνατή όχληση των οδηγών που παρακαλούνται να ακολουθούν τις σχετικές σημάνσεις.
«Τα έργα εκσυγχρονισμού και επέκτασης των δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων στην Αττική αποτελούν μέρος της στρατηγικής της ΕΥΔΑΠ για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των αναγκών της αστικής ανάπτυξης και, κυρίως, των μακροχρόνιων περιβαλλοντικών προκλήσεων», τόνισε η επιχείρηση.
Δείτε επίσης: ΕΥΔΑΠ: Τα σενάρια αντιμετώπισης της λειψυδρίας στην Αττική