Δεν συμβαίνει συχνά ένας τέως δήμαρχος να πραγματοποιεί απολογισμό έργου της διοίκησής του όντας, πλέον, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, αλλά αυτό συνέβη με τον Παντελή Ξυριδάκη, ο οποίος πραγματοποίησε την προβλεπόμενη από το νόμο «λογοδοσία» του ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου, για τα πεπραγμένα του 2018. Ο Π. Ξυριδάκης τόνισε ότι, «μαζί με τους συνεργάτες του, εργαστήκαν σε καθημερινή βάση με σχέδιο και αφοσίωση, αξιοποιώντας κάθε δημιουργική ιδέα, ακούγοντας και εξετάζοντας κάθε καλόπιστη κριτική».
Και πρόσθεσε: «Καταφέραμε να παράγουμε σημαντικό έργο, σε μια δύσκολη για τη χώρα και για την Αυτοδιοίκηση περίοδο, τα αποτελέσματα του οποίου είναι σήμερα ορατά σε όλους τους τομείς. Αποδείξαμε, για μια ακόμη φορά, την ικανότητά μας να μετατρέπουμε το οικονομικό πλεόνασμα του Δήμου σε αξία για τους δημότες, μέσα από έργα και παρεμβάσεις σε κάθε γειτονιά, αλλά και γενναίες μειώσεις δημοτικών φόρων και τελών».
Ο Π. Ξυριδάκης παρουσίασε αναλυτικά τα έργα και τις δράσεις που πραγματοποίηση η διοίκηση του, τονίζοντας ότι «ο Δήμος είναι νοικοκυρεμένος». Τέλος, μίλησε μεταξύ άλλων για την κοινωνική μέριμνα, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, την προστασία του περιβάλλοντος και το πρασίνου.