Η Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα στο Ψυχικό φιλοξενεί στις αίθουσες της μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου το ζωγραφικό έργο της Ελληνίδας καλλιτέχνιδας Άννας Τσαπάρα.
Η έκθεση οργανώνεται από τον «Οργανισμό Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Προστασίας Πολιτισμού και Αθλητισμού» του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού (Ο.Κ.Α.Π.Α.) ενώ την επιμέλεια της έχει η Ιστορικός Τέχνης- Μουσειολόγος Ελίζα Γερολυμάτου.
Όπως σημειώνουν οι διοργανωτές για το έργο της Άννας Τσαπάρας πρόκειται για: «μία ζωγραφική έντονη και λαμπερή πλημμυρισμένη από χρώματα που διεκδικούν το μερίδιό τους από το φως και την σκιά. Και μία ξεχωριστή ζωγράφος που προσεγγίζει την ανθρώπινη μορφή αλλά τη φύση με θαυμασμό, τρυφερότητα και αγάπη.
Για τη δημιουργό το ελληνικό φως, φως μοναδικής διαύγειας και εγγύτητας, είναι οδηγός στην προσωπική περιπέτεια των εικόνων της – το θέμα δεν κάνει τη ζωγραφική αλλά η δύναμη και η αλήθεια της ζωγραφικής το θέμα. Έτσι παρατηρεί γαλήνια και στοχαστικά τον κόσμο που βιώνει και αισθάνεται δημιουργώντας, με αμεσότητα, εικόνες στα μέτρα της πραγματικής μας ζωής. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο».
Σκοπός αυτής της έκθεσης – όπως λέει η ίδια η Άννα Τσαπάρα – είναι να αποδράσουμε έστω και για λίγο από την καθημερινότητα και να ταξιδέψουμε μαζί ανάμεσα σε όμορφες δημιουργίες που απέδωσε από το βιωματικό της ταξίδι σε παραλίες, θάλασσα και βυθό.
Να σημειώσουμε ότι η χρήση της μάσκας εντός της πινακοθήκης είναι υποχρεωτική.
Βιογραφικό σημείωμα
Η Άννα Τσαπάρα γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη από γονείς που – από πολύ μικρή – της μετάδωσαν την ιδιαίτερη κουλτούρα της Μακεδονίας και της Μικρά Ασίας.
Μεγαλώνοντας ονειρευόταν μία δημιουργική πορεία βάζοντας τη φαντασία της να γεννά ταξίδια σε μαγικούς κόσμους εικόνων και χρωμάτων. Σπούδασε διακόσμηση και ασχολήθηκε με την πλαστικότητα της φόρμας, την ιστορία της τέχνης και την μαγεία των χρωμάτων. Εργάστηκε για 20 χρόνια πάνω στο αντικείμενο αυτό με επιτυχία στη διακόσμηση εσωτερικών χώρων, βιτρινών και επαγγελματικών περιπτέρων.
Η αγάπη της για την τέχνη της ζωγραφικής την οδήγησε τελικά στην αναζήτηση ενός καλού και καταξιωμένου δασκάλου, τον εικαστικό Ανδρέα Δεβετζή, ο οποίος αναγνώρισε και ξεδίπλωσε το ταλέντο της.
Συμμετείχε σε ομαδικές εκθέσεις στη ΔΙΩΝΗ ART GALLERY, στην ART WAY, στη Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα στο Ψυχικό και στο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών «Γ. Καρύδης» στη Φιλοθέη. Τέλος έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές.
Πληροφορίες για την Έκθεση
Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα: Κοκκώνη 15 Ψυχικό
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210-6717097
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Τρίτη –Πέμπτη 12.30 – 15:30
Σάββατο – Κυριακή 18:00 -21:00 και κατόπιν ραντεβού στο: egerolimatou@