«Χρυσοί Σκούφοι» – Μεγάλος νικητής ο Botrini
Μεγάλος νικητής των «Χρυσών Σκούφων», που απονεμήθηκαν τη Δευτέρα το βράδυ, στο Ball Room του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία», σε μια λαμπερή τελετή, αναδείχθηκε ο Εκτορας Μποτρίνι. Ο αγαπημένος chef βραβεύτηκε για τα εστιατόριά του σε Κέρκυρα και Αθήνα, κερδίζοντας για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, το ανώτατο βραβείο για το «Etrusco» στην Κέρκυρα και έναν Χρυσό Σκούφο για το «Botrini’s» στο Χαλάνδρι.
Ο Μποτρίνι, που κάθε εβδομάδα αποκλειστικά για τους αναγνώστες της ΑΜΑΡΥΣΙΑΣ δίνει μια δική του συνταγή, μιλώντας για την αγαπημένη του τέχνη, τη μαγειρική, μάς είπε: «Είναι ένα είδος ανώτερης κουλτούρας, είναι η ανώτερη όλων των άλλων ή σχεδόν η ανώτερη και μπορώ να το δικαιολογήσω. Οι καλλιτέχνες ή οι συγγραφείς έχουν τη δυνατότητα να ντριμπλάρουν τον κόσμο γιατί τα έργα τους είναι μέσα στο μυαλό τους, στις ιδέες τους. Όταν όλα αυτά λοιπόν μπουν σε ένα βιβλίο ή σε ένα cd, περιμένουν κάποιον εκδότη ή μια εταιρεία παραγωγής να τα εκδώσει και από εκεί και πέρα τα πράγματα βαίνουν πολύ απλά. Εξαρτάται βέβαια από το κοινό, αν θα πάρει το cd ή το βιβλίο. Στην κουζίνα τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά… Πρέπει να είσαι απόλυτα συνεπής όταν φτιάχνεις ένα πιάτο, δεν μπορείς να προτρέχεις πολύ, πρέπει να συμβαδίζεις ή να είσαι λίγο πιο μπροστά από το κοινό που πρέπει να πείσεις να το δοκιμάσει. Αν είσαι πιο πίσω, μένεις στα αζήτητα και αν είσαι πολύ μπροστά δεν γίνεσαι κατανοητός. Τις περισσότερες φορές το φαγητό ( ένα γεύμα) στοιχίζει περισσότερο από ένα cd ή ένα βιβλίο. Αν λοιπόν καταφέρεις να συντονιστείς με το κοινό σου και μπορείς κάθε φορά να το επηρεάζεις και να το πείθεις να δοκιμάζει καινούρια πιάτα, δημιουργείς ένα νέο ρεύμα με το οποίο μοιράζεσαι πράγματα και εξελίσσεσαι μαζί του.
Αυτή η μοιρασιά μεταξύ εσένα και του κοινού, η κουλτούρα αυτή γενικά να μοιράζεσαι και να εξελίσσεσαι είναι αυτή που κάνει τη μαγειρική μια ανώτερη τέχνη».
Και φυσικά.. η συνταγή!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια μαζί με το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μαϊντανό και ανακατεύουμε. Σε ένα άλλο τηγανάκι τσιγαρίζουμε το προσούτο μαζί με τα κολοκυθάκια μέχρι να μαλακώσουν τα κολοκύθια. Ύστερα παίρνουμε και τα δύο, τα βάζουμε σε ένα μίξερ, προσθέτουμε τη μισή μπεσαμέλ και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για πολύ λίγο. Βγάζουμε το μείγμα και προσθέτουμε το πεκορίνο και τη μισή παρμεζάνα. Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τα ζυμαρικά και τα αφήνουμε πολύ al dente. Τα περνάμε κάτω από παγωμένο νερό και πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο ώστε να μη κολλήσουν. Με ένα κουταλάκι γεμίζουμε τα ζυμαρικά με τη γέμιση και τα απλώνουμε σε ένα ταψί το ένα δίπλα στο άλλο. Ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα. Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° μέχρι να κάνουν μία κρούστα από πάνω.