Απάντηση στον επικεφαλής της παράταξης «Ηράκλειο Μαζί», Γιώργο Παπαδημητρίου σχετικά με τις αποζημιώσεις των πληγέντων από τον ανεμοστρόβιλο του περασμένου Οκτωβρίου δίνει με δήλωσή του ο δήμαρχος Ηρακλείου, Νίκος Μπάμπαλος.
Όπως αναφέρει, στελέχη της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης μοίρασαν τις γειτονιές με φυλλάδια, στα οποία εγκαλούσαν την δημοτική Αρχή για το γεγονός ότι δεν έχουν καταβληθεί οι αποζημιώσεις προς τους πληγέντες, με τον δήμαρχο να απαντά πως αυτό δεν είναι αρμοδιότητα του Δήμου, αλλά του Υπουργείου Υποδομών. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση:
«Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Ηρακλείου αποφάσισε για ακόμα μια φορά να κάνει αισθητή την παρουσία του με λάθος τρόπο .
Γέμισε κάθε γειτονιά με φυλλάδια στα οποία μας κατηγορεί για τις αποζημιώσεις που δεν έχουν δοθεί στους πληγέντες, από τον ανεμοστρόβιλο του Οκτωβρίου 2020.
Προφανώς αγνοεί ότι οι αποζημιώσεις δεν δίνονται από τον Δήμο αλλά από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών.
Προφανώς έχει ξεχάσει ότι επανειλημμένως έχουμε κάνει οχλήσεις στο αρμόδιο Υπουργείο , όπου και έχουμε σαφείς και δεσμευτικές απαντήσει.
Προφανώς δεν θυμάται ότι για την αποκατάσταση των κοινόχρηστων χώρων διεκδικήσαμε και πήραμε χρηματοδότηση και σε συνδυασμό με δικούς μας πόρους προχωρήσαμε σε αντίστοιχο διαγωνισμό που βρίσκεται σε τελικό στάδιο .
Προφανώς τελικά ο διορισμένος από το Υπουργείο Ανάπτυξης Πρόεδρος της Μ.Ο.Δ., βρίσκεται σε σύγχυση αφού με το συγκεκριμένο φυλλάδιο ουσιαστικά επιτίθεται στην Κυβέρνηση και όχι στην δημοτική αρχή.
Εκτός και αν συνειδητά προσπαθεί να παραπλανήσει τους δημότες.
Σε κάθε περίπτωση να τον ενημερώσουμε ότι επικοινωνιακά πυροτεχνήματα τέτοιου είδους έχουν σταματήσει από καιρό να παραπλανούν τον κόσμο.
Δοθείσης ευκαιρίας να τον ρωτήσουμε αν έχει σκοπό ως Πρόεδρος της Μ.Ο.Δ. να βοηθήσει τον Δήμο Ηρακλείου ή αν θα συνεχίσει να αγνοεί τα αιτήματα της Δημοτικής Αρχής…
Μετά από τις παραπάνω διευκρινήσεις θα παρακαλούσαμε τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης να φροντίσει για τον καθαρισμό των κοινόχρηστων χώρων από τα φυλλάδια που διασκόρπισε.
Επιτέλους, λίγος σεβασμός στην νοημοσύνη των δημοτών αλλά και στο περιβάλλον».