Τη νέα χρονιά υποδέχτηκε με την κοπή της βασιλόπιτας η Αθλητική Ένωση Ηρακλείου, το βράδυ της Δευτέρας 28 Ιανουαρίου 2013 στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο.
Το «παρών» έδωσε και ο δήμαρχος και πρώην πρόεδρος του Σωματείου Παντελής Βλασσόπουλος. Αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση του Σωματείου ως εξής:
«Το βράδυ της Δευτέρας 28 Ιανουαρίου 2013 η Αθλητική Ένωση Ηρακλείου πραγματοποίησε την καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου. Ο δήμαρχος Ηρακλείου Παντελής Βλασσόπουλος απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους ομολόγησε ότι η θέση του ήταν ιδιαίτερα φορτισμένη συγκινησιακά καθώς έχει περάσει τόσο από τη θέση του αθλητή όσο και από τη θέση του προέδρου του Σωματείου. Με την ιδιότητα του δημάρχου, όπως δήλωσε η ευθύνη είναι εξαιρετικά μεγάλη για την στήριξη του Σωματείου μέσα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του Δήμου που είναι ιδιαίτερα περιορισμένο ειδικά όσον αφορά τη χρηματοδότηση.
Όπως ενημέρωσε, η ολοκλήρωση της μεταφοράς του αμαξοστασίου στο γήπεδο της Κύμης είναι θέμα ημερών, καθώς ο χώρος θα αποδεσμευτεί προκειμένου να είναι διαθέσιμος στους δημότες και τα Σωματεία. Αναφερόμενος στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, μίλησε για το οικόπεδο της ΚΕΔ που βρίσκεται στα όρια των δύο Δήμων και συμφωνήθηκε να αξιοποιηθεί είτε για αθλητική χρήση είτε ως χώρος πρασίνου. Μάλιστα εφόσον το επιτρέψουν οι διαστάσεις άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο της δημιουργίας νέου γηπέδου ποδοσφαίρου, όπως συμφώνησαν με τον δήμαρχο Αμαρουσίου.
Ο πρόεδρος της Α.Ε. Ηρακλείου Σωτήρης Σολωμός, υπογράμμισε το πρόβλημα της μειωμένης χρηματοδότησης ειδικά από τον Δήμο ενώ αναφέρθηκε στην σημασία της αλληλεγγύης και της προσφοράς στην κοινωνία με όποιο τρόπο μπορεί ο καθένας μας.
Στην εκδήλωση τιμήθηκε ο Γιάννης Σκόνδρας αρχηγός της ομάδας του Ατρομήτου της Super League, αλλά και ο πρώην προπονητής της ομάδας Βασίλης Κυριάκου. η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κοπή της πίτας και πλούσιο μπουφέ».