Να σημειώσουμε ότι το θέμα είχε αναδείξει προ διετίας ο σημερινός δήμαρχος Παντελής Βλασσόπουλος ο οποίος σε δηλώσεις του τονίζει τα εξής: “Η πολιτική βούληση οφείλει να γίνεται πολιτική απόφαση και πράξη. Για μας η διασφάλιση και η τήρηση της ελληνικής νομοθεσίας αποτελεί μονόδρομο. Καμία συμπεριφορά που υπονομεύει ή προσβάλλει την πόλη και τους κατοίκους της, δεν θα τύχει της σιωπηρής συναίνεσης αυτής της δημοτικής αρχής”».
«Καταγγείλτε τις παράνομες πινακίδες»
Στο πλαίσιο της παραπάνω προσπάθειας, ο Δήμος Ηρακλείου καλεί τους δημότες να συμβάλλουν στην προσπάθεια αποξήλωσης των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων, προβαίνοντας σε σχετικές καταγγελίες, μέσω της ιστοσελίδας illegalsigns.gov.gr. Στην πρόσκληση αυτή του Δήμου προς τους πολίτες, αναφέρονται τα εξής:
«Στην προσπάθεια του Δήμου για την αντιμετώπιση του προβλήματος της παράνομης τοποθέτησης υπαίθριων διαφημιστικών πινακίδων, η διοίκηση καλεί τους δημότες να καταγγέλλουν τις αυθαίρετες τοποθετήσεις σε δημόσιους χώρους. Μέσω της ιστοσελίδας illegalsigns.gov.gr «χωρίς παράνομες διαφημιστικές πινακίδες», οι δημότες μπορούν να συμμετέχουν και να συμβάλλουν αποφασιστικά στην αποξήλωση των επικίνδυνων παράνομων διαφημιστικών πινακίδων.
Στη διαδικτυακή σελίδα του Δήμου www.iraklio.gr υπάρχει σύνδεσμος με τη ιστοσελίδα illegalsigns.gov.gr, στην οποία μπορείτε να κάνετε τις καταγγελίες σας.
Η πολιτική βούληση οφείλει να γίνεται πολιτική απόφαση και πράξη. Για εμάς η διασφάλιση και η τήρηση της ελληνικής νομοθεσίας αποτελεί μονόδρομο. Καμία συμπεριφορά που υπονομεύει ή προσβάλλει την πόλη και τους κατοίκους της, δεν θα τύχει της σιωπηρής συναίνεσης αυτής της δημοτικής αρχής».