Κάλαντα, μελωδίες, χορό και όμορφα παιδικά χαμόγελα πλημμύρισαν την Κηφισιά και τη Νέα Ερυθραία, στις εκδηλώσεις φωταγώγησης των χριστουγεννιάτικων δέντρων που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου και το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου, αντίστοιχα.
Ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος ευχήθηκε στους πολίτες «Καλά Χριστούγεννα με υγεία και αγάπη», επισημαίνοντας ότι «η Γέννηση του Θεανθρώπου είναι η γέννηση της ελπίδας και της αισιοδοξίας για όλο τον κόσμο. Τα Χριστούγεννα αυτά θα μας φέρουν την αισιοδοξία για να ξαναγυρίσει η ειρήνη, την αισιοδοξία για ένα καλύτερο κλίμα, την αισιοδοξία για τη σωτηρία του περιβάλλοντος».
Αυτές τις γιορτές, φως και λάμψη με το άναμμα των δέντρων χάρισαν στις πόλεις μας ο αρχηγός της ποδοσφαιρικής ομάδας της Κηφισιάς Πάνος Πρίτσας και ο μαθητής του Νηπιαγωγείου Νέας Ερυθραίας, Κωνσταντίνος Κινής. Δύο συμβολικές φωταγωγήσεις τιμής των αθλητικών επιτυχιών και της νέας γενιάς, όπως τις χαρακτηρίζει η δημοτική Αρχή.
Στη Κηφισιά τιμήθηκε η «Kifisia FC» που επάξια βρέθηκε στην Α’ Εθνική Κατηγορία. Στη Νέα Ερυθραία το δέντρο άναψε ο μικρός Κωνσταντίνος ο οποίος «εκπροσωπεί τη γενιά του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ερυθραίας που θα περάσει όλες τις τάξεις στο καινούριο σχολείο, το οποίο παραδίδεται σύντομα στην εκπαιδευτική κοινότητα» όπως ανέφερε ο δήμαρχος.
Οι παιδικές φωνές της χορωδίας του 1ου Νηπιαγωγείου και του 1ου Δημοτικού Νέας Ερυθραίας και η Παιδική Χορωδία του Ν.Π.Δ.Δ. «Δ. Βικέλας», υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Θανάση Αρβανίτη στην Κηφισιά, έντυσαν μελωδικά τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα. Στη Νέα Ερυθραία συμμετείχε και η χορωδία «Άδοντες & Ψάλλοντες» της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισιάς, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος υπό τη διδασκαλία-διεύθυνση του πρωτοπρ. Σωτήριου Αλεβιζάκη, ενώ τα χορευτικά τμήματα Παραδοσιακών Χορών του Ν.Π.Δ.Δ. «Δ. Βικέλας» σε διδασκαλία Δέσποινας Σκέρλου και Κατερίνας Τσιάμα, χόρεψαν ελληνικούς χορούς.
Τη σκυτάλη της ψυχαγωγίας πήραν αγαπημένοι καλλιτέχνες. Στη Νέα Ερυθραία η Στέλλα Κονιτοπούλου, σε μια ξεχωριστή συναυλία, ταξίδεψε τους παρευρισκόμενους στον κόσμο των ελληνικών χριστουγεννιάτικων παραδόσεων, ερμηνεύοντας παραδοσιακά κάλαντα και άλλα γνωστά ακούσματα. Χριστουγεννιάτικες μελωδίες προσέφεραν οι «The Swingin’ Cats», στη Κηφισιά.
Στον Δήμο Κηφισιάς, θα πραγματοποιηθούν 18 χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις έως τις 30 Δεκεμβρίου για μικρούς και μεγάλους, τις οποίες διοργανώνει το ΝΠΔΔ «Δημήτριος Βικέλας».
Αναλυτικά, οι εκδηλώσεις των επόμενων ημερών:
ΣΑΒΒΑΤΟ 16/12
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ
Αίθουσα «Δήμαρχος Βασ. Γκατσόπουλος» Δημαρχείο Κηφισιάς, Ώρα: 18:00
Το Καλλιτεχνικό & Πολιτιστικό Σωματείο Κηφισιάς «Απόλλων Μουσηγέτης», διοργανώνει την καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη συναυλία του με τη συμμετοχή τριών χορωδιών:
1. Χορωδία Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου Πειραιώς
2. Μικτή Χορωδία του Δήμου Αγίας Παρασκευής
3. Χορωδία της Εμπορικής Τράπεζας
ΚΥΡΙΑΚΗ 17/12
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ
Αίθουσα «Δήμαρχος Βασ. Γκατσόπουλος» Δημαρχείο Κηφισιάς, Ώρα: 19:00
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η Φιλαρμονική «Ανδρέας Κατεβαίνης» του Δήμου Κηφισιάς σας προσκαλεί στην ετήσια επίσημη συναυλία της με χριστουγεννιάτικες και όχι μόνον επιτυχίες του Ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γεώργιου Χίου. Μια μουσική βραδιά αφιερωμένη στον αρχιμουσικό Φίλιππο Χίου μέσα από το άκουσμα των γνωστότερων ενορχηστρώσεών του.
ΔΕΥΤΕΡΑ 18/12
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΓΚΑΛΑ
Αίθουσα «Δήμαρχος Βασ. Γκατσόπουλος» Δημαρχείο Κηφισιάς, Ώρα: 19:00
ΚΡΙΣΤΥ ΚΑΘΑΡΙΟΥ: «ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ»
Η διακεκριμένη υψίφωνος Κρίστυ Καθαρίου σε ένα χριστουγεννιάτικο γκαλά, θα μας ταξιδέψει μαγικά ανά τον κόσμο θυμίζοντας μας τα πιο γνωστά και αγαπημένα τραγούδια, ύμνους, κάλαντα, έθιμα, σε μια γλυκιά νοσταλγική χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα των παιδικών μας χρόνων, γεμάτη με υπέροχη αγαπημένη μουσική, τους συνεργάτες της και τα γιορτινά βαλς των χορευτών. Μαέστρος, ο Γιώργος Κωνσταντινίδης.
ΔΕΥΤΕΡΑ 18/12
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (πλατεία Κεφαλαρίου, Κηφισιά), Ώρα: 19:00
Η Χορωδία «Κηφισιά 1937» θα παρουσιάσει χριστουγεννιάτικους ύμνους, τραγούδια και κάλαντα από όλη την Ευρώπη, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Χαράλαμπου Μιχαηλίδη. Στο πιάνο ο Σάββας Σοράνογλου.
ΠΕΜΠΤΗ 21 /12
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΙ ΥΜΝΟΙ ΜΙΚΤΗΣ & ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ
Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (πλατεία Κεφαλαρίου, Κηφισιά), Ώρα: 19:30
Η Μικτή και η Παιδική Χορωδία του Ν.Π.Δ.Δ. «Δημήτριος Βικέλας» Δήμου Κηφισιάς, υπό τη μουσική διεύθυνση του Θανάση Αρβανίτη, θα ερμηνεύσουν αγαπημένες χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Τις χορωδίες θα συνοδέψει η πολυμελής ορχήστρα Musica Nova.
Ειδήσεις από τη Κηφισιά – Νέα Ερυθραία – Εκάλη στο amarysia.gr
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter