Σημαντική ήταν η ανταπόκριση των πολιτών στις δύο δράσεις περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος που διοργανώθηκαν την Κυριακή 22 Μαΐου στην πυρόπληκτη περιοχή των Αδαμών.
«Και στις δύο δράσεις, ο εθελοντισμός ομάδων και η συνεργασία τους με τον Δήμο Κηφισιάς κατέδειξαν ότι όλοι μας ενωμένοι μπορούμε να εργαστούμε προς όφελος του περιβάλλοντος», σημειώνει χαρακτηριστικά η δημοτική Αρχή.
Στη δράση δενδροφύτευσης που οργάνωσαν ο Δήμος Κηφισιάς σε συνεργασία με το ΣΠΑΠ και την Ισραηλινή Πρεσβεία στην Αθήνα και πραγματοποιήθηκε στις Αδάμες, ήταν μεγάλη η συμμετοχή νέων και παιδιών. Με την υποστήριξη και την καθοδήγηση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος φυτεύτηκαν 70 δέντρα και θάμνοι σε δασική περιοχή (Πελοποννήσου και Ποταμού) μετά από συνεννόηση με το Δασαρχείο Πεντέλης και τη Διεύθυνση Αναδασώσεων.
Παρόντες στη δράση ήταν ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος και ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Γιώργος Σκορδίλης, οι οποίοι ευχαρίστησαν τον ΣΠΑΠ και την Ισραηλινή Πρεσβεία στην Αθήνα, για την προσφορά τους. Οι δράσεις δενδροφύτευσης θα συνεχιστούν και θα επεκταθούν, καθώς στόχος μετά και τη πυρκαγιά του 2021 είναι η ενίσχυση του πρασίνου στην περιοχή των Αδαμών.
Πολύτιμη ήταν και η δράση του διοργάνωσε ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Αδαμών «Ο Κηφισσός». Πολίτες όλων των ηλικιών βρέθηκαν στο τέρμα οδού Ερμιόνης και στήριξαν την προσπάθεια του Συλλόγου απομακρύνοντας σπασμένα και πεσμένα κλαδιά. Ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Γιώργος Σκορδίλης ήταν στη δράση και συνεχάρη όσους συμμετείχαν σε αυτήν.
Σημειώνεται ότι ο εθελοντικός καθαρισμός πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία και τις Υπηρεσίες Πρασίνου και Καθαριότητας του Δήμου Κηφισιάς.
Διαβάστε: «The Green City»: Οι πολίτες έβαλαν το… χεράκι τους στην ανταποδοτική ανακύκλωση