Συγκλονιστική αναμένεται να είναι η σειρά των τελικών των playoffανόδου στην Α΄ κατηγορία της ΕΣΚΑ. Ο Γυμναστικός Σύλλογος Κηφισιάς πήρε σημαντική νίκη μέσα στο Ηράκλειο επί του τοπικού Τυφώνα με 58-65 και μείωσε το σκορ σε 2-1. Η ομάδα που θα συμπληρώσει τρεις νίκες θα πάρει την άνοδο στην Α΄ ΕΣΚΑ, ενώ η ηττημένη ομάδα θα δώσει μπαράζ μ προκειμένου να την διεκδικήσει.
Οι παίκτες του κόουτς Νίκου Μπιλάληπαίζοντας ένα παιχνίδι «χωρίς αύριο» ξεκίνησαν εντυπωσιακά και στο τέλος της πρώτης περιόδου βρέθηκαν μπροστά με 9-19. Οι γηπεδούχοι έδειχναν μπλοκαρισμένοι από την καλή άμυνα των «πράσινων» καθώς ήταν ιδιαίτερα άστοχοι. Στο δεύτερο δεκάλεπτο κυριάρχησαν οι άμυνες, με τους παίκτες του Τυφώνα να μειώνουν στο ημίχρονο σε 24-29.
Καθοριστικό για την εξέλιξη του παιχνιδιού ήταν το τρίτο δεκάλεπτό. Εκεί η ομάδα της Κηφισιάς βρήκε τις απαραίτητες επιθετικές λύσεις και πήγε ξανά την διαφορά σε διψήφια επίπεδα (36-46). Στην τελευταία περίοδο οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να κάνουν τον ρυθμό του παιχνιδιού πιο γρήγορο, προκειμένου να ανατρέψουν το εις βάρος τους αποτέλεσμα. Οι «Κηφισιώτες» όμως δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη και τελικά κατέκτησαν το ροζ φύλλο αγώνα με 58-65.
Πρώτος σκόρερ για την Κηφισιά ήταν ο Λαμπρόπουλος με 18 πόντους, ενώ για τον Τυφώνα Ηρακλείου ο Δρακόπουλος είχε 19 πόντους. Επόμενο παιχνίδι την Παρασκευή 19 Μαΐου στο Ζηρίνειο. Σε περίπτωση που η Κηφισιά κερδίσει θα ισοφαρίσει σε 2-2, ενώ σε περίπτωση που κερδίσει ο Τυφώνας η σειρά θα ολοκληρωθεί με νικήτρια την ομάδα του Ηρακλείου.
Τυφών 58
Κηφισιά 65
Διαιτητές: Σκούτας, Σπυρόπουλος
Δεκάλεπτα: 9-19, 24-29, 36-46, 58-65.
ΤΥΦΩΝ (Ταμπάκης, Θέος): Χασαπόπουλος 7 (2), Δρακόπουλος 19 (5), Κούτρας, Χρυσανθίδης 2, Καυκής, Πετριανίδης 14 (1), Παπαντωνίου 3 (1), Παπαδημητρίου 2, Ετζιάκα 5, Πρίφτης 2, Γόντικας 4, Μεγαλοοικονόμου.
ΚΗΦΙΣΙΑ (Μπιλάλης, Γιαννακάκης): Τριποδάκης Π. 3, Τριποδάκης Φ. 16 (2), Μπαζίνης 1, Μπιλάλης 9 (1), Κοκκινάκης, Παπαϊωάννου 2, Πολυδώρου 9 (1), Βογιατζόγλου 1, Μουζάκης, Λαμπρόπουλος 18 (4), Παναγιώτου 6.