Σε εκτενή συζήτηση για την κατασκευή και λειτουργία του ποδηλατοδρόμου της οδού Στροφυλίου εξελίχθηκε η εισήγηση της δημοτικής αρχής για καθορισμό θέσεων στάθμευσης αποκλειστικά για τους παρόδιους κατοίκους.
Κάτοικοι της περιοχής που βρέθηκαν στη συνεδρίαση έκαναν λόγο για προβλήματα στη μελέτη του έργου όχι μόνο λειτουργικότητας του ποδηλατοδρόμου, αλλά και ασφάλειας για τους κατοίκους, τους πεζούς, τους ποδηλάτες και τους οδηγούς. Αυτό, όπως είπαν, έχει να κάνει τόσο με την ύπαρξη διαχωριστικού κρασπέδου, που το χαρακτήρισαν «επικίνδυνο για ανθρώπους και αυτοκίνητα», όσο και με το ελάχιστο πλάτος του οδοστρώματος που απέμεινε μετά την πρόσθεση της ποδηλατικής λωρίδας στο ήδη υπάρχον πεζοδρόμιο. «Δεν υπάρχουν ούτε οι στοιχειώδεις προδιαγραφές που πρέπει να τηρούνται για τους ποδηλατοδρόμους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Φρατζολάς, κάτοικος της περιοχής.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Νίκος Χιωτάκης εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στους μελετητές που εκπόνησαν το έργο, τονίζοντας ότι «το αποτέλεσμα θα είναι άριστο». Πρόσθεσε, επίσης, ότι θα εφαρμοστεί το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης στις περιοχές που διέρχεται ο ποδηλατόδρομος και δικαίωμα στις θέσεις στάθμευσης θα έχουν μόνον όσοι παρόδιοι κάτοικοι θα κατέχουν την κάρτα πολίτη που θα τους διατεθεί από τον Δήμο Κηφισιάς:
«Η πρόταση του μελετητή προβλέπει στάθμευση για όλο το 24ωρο, για 7 ημέρες την εβδομάδα, δίχως κανένα αντίτιμο, με οριζόντια και κάθετη οδική σήμανση και κυρώσεις για όσους κάνουν κατάχρηση ή παραβιάζουν το μέτρο», επισήμανε ο δήμαρχος.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Παναγιώτου, ο οποίος τόνισε ότι «το έργο έχει τύχη της εγκρίσεως των μελετών του από όλους τους αρμόδιους φορείς, ενώ υπάρχει και η προβλεπόμενη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων».
Ο φακός της ΑΜΑΡΥΣΙΑΣ βρέθηκε στην οδό Στροφυλίου και συγκεκριμένα στις αρχές της, μετά τον σταθμό του ΗΣΑΠ, διαπιστώνοντας ότι, πριν ακόμη γίνει η τελική διαμόρφωση του ποδηλατοδρόμου και παραδοθεί προς χρήση, υπάρχει πρόβλημα στενότητας του οδοστρώματος. Τα πεζοδρόμια, όπως τις περισσότερες φορές συμβαίνει στην Ελλάδα, είναι είτε υποτυπώδη, είτε με διάφορα εμπόδια που αναγκάζουν τους πεζούς να βγαίνουν στο οδόστρωμα. Εκεί, οι κίνδυνοι από τα διερχόμενα Ι.Χ. είναι αρκετοί, ενώ και οι ίδιοι οι οδηγοί αντιμετωπίζουν πρόβλημα, προσέχοντας να μην τρακάρουν είτε με κάποιο από τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, είτε με το κράσπεδο του ποδηλατοδρόμου, που βρίσκεται στα δεξιά. Σε μερικές, μάλιστα, περιπτώσεις, εντοπίσαμε και κάποια αυτοκίνητα που είχαν καβαλήσει το κράσπεδο, παρκάροντας στον υπό διαμόρφωση ποδηλατόδρομο.
Το πρόβλημα της στενότητας του οδοστρώματος λαμβάνει και άλλες διαστάσεις, καθώς οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι είναι πολύ δύσκολο να περάσουν τα σχολικά λεωφορεία εύκολα, πόσω μάλλον τα οχήματα της Πυροσβεστικής ή τα ασθενοφόρα, σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης.
Παρά τις ενστάσεις από τους κατοίκους και το αίτημά τους να υπάρξει δημόσιος διάλογος για να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση στο πρόβλημα και παρά το αίτημα της δημοτικού συμβούλου Χριστίνας Κοσμά να αναβληθεί το θέμα, με την αιτιολογία ότι «άλλους δρόμους είχα δει από τους οποίους θα περνούσε ο ποδηλατόδρομος στην εισήγηση που είχαμε ψηφίσει εδώ και άλλους βλέπω τώρα», το Σώμα τελικώς συζήτησε την εφαρμογή του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης.
Γιάννης Μπεθάνης