Το 1997, η νεοσύστατη υπηρεσία μεγάλωσε. Έγιναν δυο και το 2004, λόγω Ολυμπιακών Αγώνων, ενισχύθηκε και είχε πλέον τέσσερα άτομα. Το 2011 το Τμήμα προσέλαβε εκατό εξειδικευμένους στον τομέα του ηλεκτρονικού εγκλήματος επιστήμονες, με υψηλή επιστημονική κατάρτιση και μεταπτυχιακούς τίτλους στην Πληροφορική.
Ο Στρατηγός ανέφερε στην ομιλία του πως το ελληνικό Διαδίκτυο, είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας και δεν αποτελεί σε καμιά περίπτωση έναν ασφαλή, ‘‘αγγελικό πλασμένο’’ κόσμο. Ενημέρωσε το κοινό του για τους κινδύνους που εγκυμονούν από την ανεξέλεγκτη είσοδο των παιδιών μας στο χαώδη, αλλά και μαγικό κόσμο του Διαδικτύου. Παράλληλα, υπενθύμισε, πως η υπηρεσία του οργανώνει τακτικά ημερίδες ενημέρωσης στα σχολεία και πυκνά δέχεται στην έδρα της δίωξης, μαθητές από όλη την Ελλάδα.
Σαν έσβησαν τα φώτα της αίθουσας και βγήκα στην ανοιξιάτικη βραδιά, μηρύκαζα τις εικόνες της εκδήλωσης. Τα λόγια του Στρατηγού, τις συχνές αναφορές του στο έργο της υπηρεσίας του, τη συμβολή των συνεργατών του στη θωράκιση της ελληνικής κοινωνίας. Τότε ήλθαν στο νου μου, τα λόγια του στοχαστή που διατείνεται, πως οι αξιοπρεπείς άνθρωποι, δε μιλούν ποτέ για τον εαυτό τους. Αφήνουν να τους ανακαλύψουν οι άλλοι….
Στρατηγέ, σε ευχαριστούμε πολύ!».
Γιώργος Θωμάκος, δήμαρχος Κηφισιάς: «Τα θέματα Παιδείας αποτελούν σημαντικότατη προτεραιότητα»
«Λυπάμαι πολύ που δεν είμαι σήμερα κοντά σας, σε μια τόσο σημαντική εκδήλωση για την εκπαιδευτική κοινότητα, τα παιδιά μας, τους γονείς, και τον Δήμο, λόγω της επιβεβλημένης παρουσίας μου στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ στη Χαλκιδική, σε μια δύσκολη περίοδο για την χώρα και τους Δήμους.
Το θέμα ‘‘Κανόνες Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο Cyberbullying’’ που θα αναπτυχθεί απόψε στην αίθουσα του Δημαρχείου Κηφισιάς παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και χρήζει προσεκτικής αντιμετώπισης. Ανήκω στη γενιά των ανθρώπων που μεγάλωσαν παίζοντας στην αυλή και στην γειτονιά και όχι στο internet και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Θεωρώ ότι όπως τότε έμπαιναν κανόνες έτσι και τώρα τους χρειάζονται τα παιδιά μας όταν ασχολούνται με το διαδίκτυο. Εμείς οι γονείς πρέπει να έχουμε την γνώση για να διαχειριστούμε και να προλάβουμε τα προβλήματα που προκύπτουν στην ψηφιακή καθημερινότητά τους, να γλιτώσουμε σύγχρονα δράματα.
Υποδεχόμαστε στην Κηφισιά με χαρά και τιμή τον διακεκριμένο στρατηγό, τον Διευθυντή Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλη Σφακιανάκη και τον ευχαριστούμε για τη συμμετοχή του στην εκδήλωση. Ο κ. Σφακιανάκης έχει πολλές διακρίσεις στο ενεργητικό του, ενώ το έργο του έχει βοηθήσει πολλούς συνανθρώπους μας από τις παγίδες του διαδικτύου. Είναι τιμή μας που ο επικεφαλής της ελληνικής Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που συγκαταλέγεται μέσα στις καλύτερες αντίστοιχες υπηρεσίες στον κόσμο, θα μπορέσει να μας μεταφέρει τις εμπειρίες και τις γνώσεις του για το θέμα.
Να ευχαριστήσω πολύ και τον Σύλλογο Διδασκόντων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Κηφισιάς για τη διοργάνωση της ημερίδας, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και όσους τιμάτε με την παρουσία σας την εκδήλωση. Ευελπιστούμε στη στενή συνεργασία μεταξύ όλων των φορέων, καθώς τα θέματα Παιδείας αποτελούν σημαντικότατη προτεραιότητα για τον Δήμο Κηφισιάς».