Η καινοτόμα πρόταση του Συλλόγου έχει γίνει αποδεκτή με πολλή χαρά τόσο από τους γονείς όσο και από τους μαθητές. «Τα παιδιά ανυπομονούν όλη την εβδομάδα να φτάσει η ώρα που θα μπουν στη βιβλιοθήκη για να κάνουμε τις δραστηριότητες», σημειώνει η κ. Σκάλκου. Και προσθέτει: «Τα διαδραστικά προγράμματα σκοπεύουν στην εμφύτευση αξιών, όπως ο σεβασμός στο περιβάλλον, στον συνάνθρωπο, στα άτομα με ειδικές ανάγκες». Μερικά από αυτά είναι η ανάγνωση βιβλίων, η παρουσίαση συγγραφέων και των έργων τους, η ζωγραφική, η συζήτηση με συμμαθητές που έχουν αναπηρία.
Επίσης, τα τελευταία δύο χρόνια οι τάξεις του σχολείου συμμετείχαν με τη δημιουργία ενός συλλογικού παραμυθιού και ενός διηγήματος στο διαγωνισμό παιδικού βιβλίου που διοργάνωσαν οι εκδόσεις ΑΚΡΙΤΑ και κέρδισαν το 1ο και το 3ο βραβείο. Φέτος, τα τμήματα πρόκειται να γράψουν μια Χριστουγεννιάτικη εφημερίδα.
Στον τρίτο άξονα της παιδικής βιβλιοθήκης, δηλαδή, στις δραστηριότητες εκτός σχολικού προγράμματος, ο Σύλλογος Γονέων διοργανώνει επισκέψεις σε μουσεία, παρουσιάσεις παιδικών βιβλίων από τους συγγραφείς τους, διοργάνωση θεατρικού παιχνιδιού από ειδικούς και άλλα.
«Σταθερότητα στις επιχορηγήσεις»
«Το 1ο θετικό βήμα ήδη έγινε» δηλώνει η κ. Σαρρή, αναφερόμενη τόσο στην επιχορήγηση 2.000 ευρώ που ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο στον Σύλλογο όσο και στο άμεσο χρονικό διάστημα που θα δοθεί.
Τονίζει, ωστόσο, ότι είναι σημαντικό να υπάρξει σταθερότητα στις επιχορηγήσεις, ώστε ο Σύλλογος να έχει τη δυνατότητα να προγραμματίζει τις δραστηριότητές του.
Όπως ανέφερε, το εν λόγω ποσό θα διατεθεί για τον κοινό αγώνα με το Σύλλογο Γονέων του Γυμνασίου για την απομάκρυνση των παράνομων κεραιών κινητής τηλεφωνίας γύρω από τα σχολικά κτήρια, για την εκτύπωση της Χριστουγεννιάτικης εφημερίδας από τους μαθητές, για τη διανομή του ημερολογίου, την πρωτοχρονιάτικη πίτα, την έκθεση βιβλίου, τις επισκέψεις στα μουσεία αλλά και για ένα νέο πρόγραμμα τέχνης και ζωγραφικής που ενδέχεται να ξεκινήσει μέσα στο σχολείο.
Αμάλθεια Καραλή