Μια σπονδυλωτή κωμωδία του Gabriel Arout με τίτλο «Αυτό το παράξενο Ζώο» θα παρουσιάσει το Λαϊκό Θέατρο Νέας Ερυθραίας σε δώδεκα παραστάσεις (21, 22, 23 & 28 Φεβρουαρίου, 1, 2, 7, 8, 9, 14, 15 & 16 Μαρτίου), στο Δημοτικό Θέατρο (Δρυμπέτη & Κερκύρας).
Ο σκηνοθέτης Μιχάλης Μαραγκός συνεργάζεται για πρώτη φορά με τους ηθοποιούς του Λαϊκού Θεάτρου Νέας Ερυθραίας και όπως τονίζει στην ΑΜΑΡΥΣΙΑ, «ελπίζω το αποτέλεσμα να είναι αναμενόμενο των προσδοκιών». Ο ίδιος ασχολείται πολλά χρόνια με τη θεατρική εκπαίδευση και διδάσκει το μάθημα της υποκριτικής στη Σχολή Βεάκη. Είναι, επίσης, θεατρικός υπεύθυνος στον Δήμο Αργυρούπολης, με τουλάχιστον 30 παραστάσεις στο ενεργητικό του.
«Δεν έχει νόημα να ασχολείσαι με το θέατρο, αν δεν το κάνεις για να αναπτύξεις κάποια εσωτερικά σου χαρίσματα, ιδιότητες και διαθέσεις. Θα έλεγα ότι ο Έλληνας είναι φύση καλλιτεχνική από το DNA του. Όποια πέτρα και αν σηκώσεις, θα βρεις από κάτω και κάποιο φιλόδοξο νέο ηθοποιό, ποιητή ή ζωγράφο. Ειδικά το θέατρο στην Ελλάδα ήταν μια κατάσταση στο παρασκήνιο. Οι ηλικίες σήμερα άνω των 40 ετών που έχουν αποδεσμευτεί απ’ όλα αυτά τα ταμπού, ικανοποιούν το μεράκι τους», λέει ο κ. Μαραγκός για τις θεατρικές προσπάθειες σε επίπεδο δήμων.
Το έργο βασίζεται σε κάποια διηγήματα του Ρώσου συγγραφέα Αντών Τσέχωφ, τα οποία δραματοποίησε ο Αρού και σύμφωνα με τον κ. Μαραγκό: «Είμαστε στο ύφος του Τσέχωφ ουσιαστικά. Πρόκειται για μια σπονδυλωτή κωμωδία, ας πούμε, σα να παρατηρούμε από μια κλειδαρότρυπα τις ανθρώπινες συμπεριφορές με το ιστορικό πλαίσιο της παράστασης να βρίσκεται στη Ρωσία και στις αρχές του αιώνα, αλλά οι τραγελαφικές καταστάσεις είναι διαχρονικές και μας απασχολούν όλους. Σχόλια, σχέσεις ανάμεσα στον άνδρα και τη γυναίκα, ανάμεσα σε αξίες. Γι’ αυτό και ονομάσαμε την παράσταση ‘‘Αυτό το παράξενο ζώο’’, ψάχνοντας δηλαδή, να βρούμε τι είναι ο άνθρωπος. Ελπίζουμε να χαρίσουμε γέλιο στους θεατές, προσπαθώντας με μια κυνική ή σαρκαστική ματιά να δούμε οι άνθρωποι τα στραβά μας».
Για τις δυσκολίες της παράστασης και το τελικό αποτέλεσμα που θα δούμε επί σκηνής, ο σκηνοθέτης σημειώνει: «Από την παλιά ομάδα του Λαϊκού Θεάτρου βρήκα μόνο τη μισή με αποτέλεσμα να είναι μοιρασμένοι οι ηθοποιοί σε διάφορες ταχύτητες, αφού ήρθαν και λιγότερο έμπειρα παιδιά, ακόμη και παιδιά που ασχολούνται για πρώτη φορά με το θέατρο. Για να το καταφέρουμε αυτό σε δυο μήνες να το κάνουμε παράσταση, εμπεριείχε έναν υψηλό βαθμό δυσκολίας. Πάντα θέτουμε υψηλούς στόχους στο θέατρο και ανάλογα έπειτα προσαρμόζουμε τον πήχη μας. Η προσαρμογή είναι το καλύτερο πράγμα. Πρώτη φορά συνεργάζομαι με τα παιδιά, πρώτη φορά και εκείνοι συνεργάζονται μεταξύ τους, οπότε είναι απόλυτα λογικό αυτό. Ένας σκηνοθέτης, έτοιμος δεν αισθάνεται ποτέ. Θα έχω την ίδια αγωνία με τους θεατές να δω την παράσταση. Αυτό είναι ένα άλλο περίεργα ωραίο να βλέπεις ποιο είναι το τελικό αποτέλεσμα».
Σκηνοθέτης: Μιχάλης Μαραγκός
Σκηνικά – Κοστούμια: Μαρία Ποθητού
Ήχος – Φώτα: Δημήτρης Τζιούμας
Μουσική: Δημήτρης Κίκλης
Οι ηθοποιοί που παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Νίκος Αναγνώστου, Αργυρώ Βασιλάκη, Σταύρος Ζαπάντης, Γιώργος Θωμάκος, Κλεοπάτρα Ίντζε, Νάντια Καρούντζου, Φίλιππας Κίκλης, Μέλα Κιτσάκη, Μαρίνα Μερσινιά, Άρτεμις Ποθητού
Νατάσα Πρασίνη, Χρυσούλα Προβατίδου, Άκης Πούλιος, Εύη Σοφίλου, Κατερίνα Στάικου, Κάτια Τραπελίδη, Γιώργος Φράγκος.
Για κρατήσεις θέσεων στο τηλ.: 6949690187 (17:00 – 21:00)