Σε εξέλιξη είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 11 το πρωί σε χαμηλή βλάστηση στην Φέριζα Σαρωνικού, στην περιοχή της Λαυρεωτικής, με τις αρχές να δίνουν εντολή μέχρι στιγμής για εκκένωση δύο οικισμών.
Συγκεκριμένα με αποστολή μηνύματος από το 112 μετά τον οικισμό Φέριζα δόθηκε εντολή να εκκενωθεί και ο οικισμός Άγιος Παντελεήμονας με τους κατοίκους και των δύο περιοχών να εκκενώνουν προς Λαγονήσι
Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής για την κατάσβεσή της έχουν ενισχυθεί και πλέον επιχειρούν 68 πυροσβέστες, 15 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.
#Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Φέριζα Σαρωνικού. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) July 15, 2022
Η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση με πληροφορίες να αναφέρουν ότι οι φλόγες έχουν μπει στις αυλές των σπιτιών.

Λίγα λεπτά νωρίτερα είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά στην περιοχή του Κουβαρά η οποία αντιμετωπίστηκε άμεσα από τις δυνάμεις της πυροσβεστικής που έφτασαν στο σημείο.
Πηγή: newsbomb.gr