Για τη σεξουαλική παρενόχληση που υπέστη κατά τη διάρκεια της καριέρας της μίλησε η Γουινόνα Ράιντερ στο «Esquire». Κατά τη συνέντευξή της η διάσημη ηθοποιός ανέφερε αρχικά ότι «είχα μερικές δύσκολες εμπειρίες με μερικούς ανθρώπους που με παρενοχλούσαν κατάφωρα σεξουαλικά», προσθέτοντας ότι αυτά συνέβησαν ενώ ήταν 20 χρονών και βρισκόταν στα πρώτα της βήματα στον χώρο της υποκριτικής.
«Μετά συνέβη ξανά στα 30 μου. Δεν ήταν επίθεση. Αλλά ήταν πολύ ακατάλληλο και άγριο», δήλωσε, ωστόσο, στη συνέχεια, εξηγώντας ότι η προσωπική της εμπειρία την έκανε να καταλάβει πραγματικά τι έχουν περάσει τα θύματα που καταγγέλλουν ανάλογα συμβάντα, για να δηλώσει εν συνεχεία «τυχερή» που οι σεξουαλικές παρενοχλήσεις δεν της συνέβαιναν συνεχώς.
«Ήμουν τυχερή γιατί ήμουν γνωστή, οπότε δεν συνέβαινε τόσο πολύ όσο θα συνέβαινε αν ήμουν μια ακόμα ηθοποιός που αγωνιζόταν για το μέλλον της. Αλλά θυμάμαι να έχω αυτό το συναίσθημα στο μυαλό μου “διαπραγματεύσου και σκέψου τι θα συμβεί αν πεις κάτι λάθος”», τόνισε χαρακτηριστικά.
Τέλος, αναφέρθηκε στον Χάρβεϊ Γουάινσταϊν και το γεγονός ότι η ίδια είχε μπει στη «μαύρη λίστα» από την εταιρεία παραγωγής του «Miramax».
«Τη μια φορά που έπρεπε να συναντήσω τον Γουάινσταϊν, πήγα στο γραφείο της “Miramax” και του άπλωσα το χέρι μου, εκείνος το έσφιξε, κάθισα στον καναπέ, κάναμε μια συζήτηση κι έφυγα. Και μετά άκουσα ένα ουρλιαχτό από τον μάνατζερ να λέει “τι διάολο του έκανες;”», εκτιμώντας ότι αυτό που είχε ενοχλήσει τον Γουάινσταϊν ήταν το γεγονός ότι «δεν ήμουν τόσο διαχυτική».