Με 15 τόνους αλάτι εφοδιάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα ο Δήμος Πεύκης, προκειμένου να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει πιθανές χιονοπτώσεις το επόμενο χρονικό διάστημα. Τα αλάτι, το οποίο ο Δήμος προμηθεύτηκε από τις «Ελληνικές Αλυκές Μεσολογγίου», θα φυλαχτεί στις αποθήκες του και σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη θα τοποθετηθεί σε σάκους σε δρόμους της Πεύκης.
Ένα μεγάλο μέρος θα διατεθεί στα σχολεία, τους ναούς και τα ΚΑΠΗ, προκειμένου να το έχουν σε περίπτωση ανάγκης, ενώ συσκευασμένα σακουλάκια θα δοθούν και στους φούρνους της πόλης, οι οποίοι λειτουργούν ακόμη και σε ημέρες χιονοπτώσεων.
Εξάλλου η υπηρεσία πολιτικής προστασίας του Δήμου θα έχει στη διάθεση κατοίκων που βρίσκονται σε δύσκολους δρόμους μικρές ποσότητες αλατιού για τις πρώτες ανάγκες.
Eν τω μεταξύ, ο δήμαρχος Γιάννης Θεοδωρακόπουλος είχε συνάντηση με τον αντινομάρχη Αθηνών αρμόδιο για την πολιτική προστασία Γιώργο Φουντά από τον οποίο ζήτησε να συμπεριλάβει η Νομαρχία και την Πεύκη στις περιοχές που θα χρειαστούν άμεση συνδρομή σε περίπτωση επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών τον χειμώνα. Ο κύριος Φουντάς διαβεβαίωσε τον δήμαρχο ότι ο Δήμος της Πεύκης θα είναι μέσα στον σχεδιασμό για άμεση παρέμβαση σε περίπτωση χιονοπτώσεων.
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παναγιώτης Μπόλλας, μιλώντας στην ΑΜΑΡΥΣΙΑ για το θέμα, επισήμανε ότι ο Δήμος θα είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει πιθανές χιονοπτώσεις τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο. Ο κ. Παναγιώτης Μπόλλας είπε: «Ως δημοτική αρχή φροντίζουμε να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τα καιρικά φαινόμενα. Στόχος μας είναι να αντιμετωπίσουμε ακόμα και ακραίες χιονοπτώσεις και να παραμείνει το οδικό δίκτυο της πόλης χωρίς προβλήματα».
Ο αντιδήμαρχος Πεύκης στη συνέχεια πρόσθεσε: «Προετοιμαζόμαστε ώστε να αντιμετωπίσουμε κάθε ενδεχόμενο. Έχουμε προμηθευτεί 15 τόνους αλάτι και σύντομα θα πάρουμε κι άλλο για να καλύψουμε όσο το δυνατόν περισσότερες ανάγκες. Ο Δήμος θα είναι σε επιφυλακή για να αντιμετωπίσει πιθανές χιονοπτώσεις που μπορεί να υπάρξουν το επόμενο διάστημα. Είναι δεδομένο ότι το προσωπικό του Δήμου θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις, εφόσον αυτές παρουσιαστούν».






































































































