Σε δύο στρατόπεδα «χωρίστηκε» η Πεύκη ως προς την κατασκευή ή μη του κλειστού γυμναστηρίου από τον Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε ο δήμαρχος Γιάννης Θεοδωρακόπουλος με δημοτικούς συμβούλους από όλες τις παρατάξεις και τους φορείς της πόλης, την Τρίτη 19 Μαΐου.
Στη συζήτηση συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων των φορέων της πόλης (Ένωση Γονέων, Αθλητική Ένωση «Αθηνά Μαγκουφάνα», Αθλητικός Όμιλος Πεύκης, Επιτροπή Ειρήνης, Πρωτοβουλία Πολιτών Πεύκης, Τ.Ο. Συνασπισμού, Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ), «Σύλλογος Κατοίκων του Ηλιακού Χωριού», «Σύλλογος Η Άνω Πεύκη», «Σύλλογος Αριστοτέλης», «Σύλλογος Λόρδος Βύρων», περιβαλλοντική κίνηση «Οικολογική παρέμβαση»), όμως, για άλλη μία φορά δεν υπήρξε ουσιαστικό αποτέλεσμα.
Η μία όψη του νομίσματος…
Δυναμική ήταν η παρουσία των κατοίκων του Ηλιακού Χωριού, οι οποίοι είχαν πιάσει από νωρίς τις θέσεις του κοινού, με σκοπό «να υπερασπιστούμε το συμφέρον μας, εφόσον το κλειστό πρόκειται να υποβαθμίσει σημαντικά τη ζωή μας και να υποστούμε τρομερές συνέπειες», όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιάννης Σταυρόπουλος.
Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, «ο χώρος πρέπει να παραμείνει πράσινο για να παίζουν τα παιδιά μας. Δεν υπάρχει καμία ανάγκη για κατασκευή νέου γυμναστηρίου για σχολικό αθλητισμό, εφόσον θα πρέπει να εξαντλείται στα ωράρια του σχολείου, και όπως έχουμε παρατηρήσει, οι υπάρχουσες αθλητικές εγκαταστάσεις, είναι άδειες το πρωί».
Σχετικά με τις συνέπειες της εν λόγω κατασκευής, ο κ. Σταυρόπουλος υποστήριξε ότι θα δημιουργηθεί πρόβλημα βραδινής όχλησης σε μια περιοχή, όπου οι περισσότεροι κάτοικοι είναι εργάτες και ξυπνούν νωρίς το πρωί, αλλά και πρόβλημα με τη στάθμευση των αυτοκινήτων.
Και κατέληξε: «Ορισμένοι αθλητικοπαράγοντες θέλουν να πουλήσουν την ανάγκη των παιδιών και των γονιών για αθλητισμό και έχουν καταντήσει τον σχολικό αθλητισμό σούπερ μάρκετ».
«Πράγματι, η εμπορευματοποίηση έχει εισχωρήσει και στον αθλητισμό», ανέφερε από την πλευρά της, η κ. Μαρίτα Κουρούπη, εκπρόσωπος της περιβαλλοντικής κίνησης «Οικολογική Παρέμβαση», προσθέτοντας τον βασικό λόγο για τον οποίο είναι κάθετα αντίθετη με την κατασκευή του γυμναστηρίου: «Το Λεκανοπέδιο νοσεί. Δεν θα επιτρέψουμε να χτισθεί στην πόλη μας ούτε ένα επιπλέον κυβικό τσιμέντου».
…και η άλλη
Υπέρ της κατασκευής του κλειστού γυμναστηρίου τάχθηκαν οι υπόλοιποι φορείς της πόλης και ομόφωνα οι δημοτικοί σύμβουλοι που παραβρέθηκαν από τη μειοψηφία (Βασιλική Νικολαροπούλου, Παναγιώτης Πανταζής, Έλλη Μήτση, Γιάννης Βογιατζάκης, Μαριάννα Μαμαλάκη), όπως και ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας και κάτοικος του Ηλιακού Χωριού Βαγγέλης Γιαννόπουλος, με την προϋπόθεση ότι «το κλειστό γυμναστήριο θα τηρεί τα νόμιμα».
Ο επικεφαλής της παράταξης «Συσπείρωση Πολιτών Πεύκης» Γιάννης Βογιατζάκης και η δημοτική σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Έλλη Μήτση ισχυρίστηκαν ότι, όταν κατασκευάστηκε γκαράζ και δημοτικό θέατρο, μαζί με κολυμβητήριο αντίστοιχα, απέναντι από τα σπίτια τους, πριν από μερικά χρόνια, οι κάτοικοι δεν αντέδρασαν αρνητικά, επειδή θεώρησαν ότι «θα ήταν όφελος για την πόλη μας». Μάλιστα, η κ. Μήτση αποκάλεσε το κλειστό γυμναστήριο «κόσμημα», χαρακτηρισμός ο οποίος πυροδότησε τις αντιδράσεις των κατοίκων του Ηλιακού Χωριού, οι οποίοι απάντησαν: «Αν το θεωρείτε κόσμημα, να το πάρετε σπίτι σας!».
Επίσης, τόσο οι δημοτικοί σύμβουλοι όσο και οι εκπρόσωποι των φορέων, τόνισαν ότι «το γυμναστήριο το έχει ανάγκη η νέα γενιά, καθώς ο πληθυσμός της Πεύκης συνεχώς αυξάνεται», ενώ διαβεβαίωσαν ότι «δεν υπάρχει κάποιος άλλος χώρος για να κατασκευαστεί». Οι περισσότεροι, επίσης, επισήμαναν στις τοποθετήσεις τους ότι «το Ηλιακό Χωριό δεν το διαχωρίζουμε, αλλά είναι μέρος της πόλης μας».