Σε ανταλλαγή επιστολών προχώρησαν την εβδομάδα που μας πέρασε, ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας Tάσος Mαυρίδης και ο αντιδήμαρχος Kώστας Mπαλδεράνος.
O σύμβουλος της μειοψηφίας στην επιστολή του κατηγορεί τον κ. Mπαλδεράνο ότι πρόσκληση για συμμετοχή του συνδυασμού «Δυναμική Aναγέννηση» στην σύνταξη του Tεχνικού Προγράμματος, έγινε καθαρά για λόγους εντυπωσιασμού.
O κ. Mπαλδεράνος από την πλευρά του, με αιχμηρό ύφος, απάντησε ότι ο κ. Mαυρίδης αδικεί την παράταξή του, λέγοντας ότι ο διάλογος ήταν προσχηματικός, ενώ παράλληλα αναρωτιέται αν έχει αλλάξει κάτι στον συνδυασμό «Δυναμική Aναγέννηση» (όσον αφορά στο ποιος είναι επικεφαλής). Aκολουθούν οι δύο επιστολές.
T. Mαυρίδης: η πρόσκληση είναι καθαρά για λόγους εντυπωσιασμού
Προς αντιδήμαρχο Κώστα Μπαλδεράνο
Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 7/11/2007 παραλάβαμε με ανεπίσημο τρόπο την πρόσκλησή σας για τη συμμετοχή του συνδυασμού μας σε συνάντηση που αφορά στη σύνταξη του Τεχνικού Προγράμματος έτους 2008 για την Παρασκευή 9/11/2007.
Αφού πήρα αμέσως τον λόγο έκανα γνωστό στο Σώμα ότι η πρόσκληση είναι καθαρά για επικοινωνιακούς λόγους εντυπωσιασμού, αφού είναι αδύνατη οποιαδήποτε ουσιαστική συμβολή μας στη συνάντηση του Τεχνικού Προγράμματος καθώς η πρόσκληση παρελήφθη μία (1) ημέρα πριν από τη συνάντηση.
Η πρόσκληση αυτή θεωρώ ότι όχι μόνο υποτιμά τη νοημοσύνη μας αλλά και προσβάλλει με απαράδεκτο τρόπο τους θεσμούς και τα θεσμικά όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Η συμμετοχή μας λοιπόν σε έναν καθαρά προσχηματικό διάλογο δεν έχει ουσία, αφού είναι πλέον ολοφάνερη η αδυναμία συνεργασίας και συνεννόησης με την παρούσα δημοτική αρχή του κ. Γιάννη Θεοδωρακόπουλου. Η ευθύνη ανήκει εξ ολοκλήρου στον ίδιο, καθώς οι ενέργειές του δηλώνουν ξεκάθαρα ότι δεν επιζητά ουσιαστικό και εποικοδομητικό διάλογο.
Η απάντησή του δε στην έντονη διαμαρτυρία μου στο Δημοτικό Συμβούλιο για το συγκεκριμένο θέμα συνοδεύτηκε με ένα κακόγουστο ειρωνικό σχόλιο ότι «η παράταξή μας έχει μεγάλη εμπειρία και θα έπρεπε να ήμασταν προετοιμασμένοι»…
Πιστεύω δεν χρειάζονται περισσότερα σχόλια στην απάντηση του κ. Γιάννη Θεοδωρακόπουλου, αφού δείχνει το μέγεθος της σοβαρότητας που αντιμετωπίζει τα ζητήματα και τους δημοτικούς συμβούλους της μειοψηφίας. Φαίνεται η έπαρση και συμπεριφορές σαν και αυτές χαρακτηρίζουν τα πρόσωπα που κατά την προεκλογική περίοδο και καθαρά για επικοινωνιακούς λόγους είχαν φορέσει ένα πέπλο που κάλυπτε την πραγματικότητα.
Τάσος Β. Μαυρίδης
Δημοτικός Σύμβουλος Πεύκης