Το Μαρούσι δεν πήγε ως «πρόβατο επί σφαγή» στο Ισραήλ, πάλεψε και δυσκόλεψε αρκετά τη Μακάμπι η οποία τελικά κέρδισε με 75-67.
Πριν από το παιχνίδι ίσως να έμοιαζε ακατόρθωτο, όμως το Μαρούσι προσπάθησε να φύγει με το διπλό από το Ισραήλ. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα πλήρωσε την απειρία της και την αστοχία της, κυρίως στην επανάληψη.
Το Μαρούσι κατάφερε να κάνει δύσκολη τη βραδιά 11.500 οπαδών της Μακάμπι, από το ξεκίνημα του παιχνιδιού και αν ήταν πιο συγκεντρωμένο θα μπορούσε να δημιουργήσει σημαντική διαφορά στο πρώτο μέρος.
Οι «κιτρινόμαυροι», παίζοντας οργανωμένα και με μεγάλες επιθέσεις, πέτυχαν να κοντρολάρουν το ρυθμό και μάλιστα να προηγηθούν ακόμη και με 8 πόντους (40-32 στο 18’). Ο Γκέρσον βλέποντας τα σκούρα σκέφτηκε τη ζώνη, η οποία σε συνδυασμό με την δαιμονισμένη βραδιά του Βισνιέφσκι, έβγαλε τη Μακάμπι από το αδιέξοδο.
Δεκάλεπτα: 15-15, 41-40, 61-54, 75-67
Μακάμπι (Γκέρσον): Σαρπ, Βισνιέφσκι 20 (1), Πέρκινς 6, Πνίνι 7, Άντερσον 4, Λάσμε 4, Έινστον 6, Λάμπε 19 (1), Μπλούθενταλ 7 (1), Φίσερ 2
Μαρούσι (Μπαρτζώκας): Μιλόσεβιτς 5, Κις 14 (4), Χόμαν 6, Μαυροειδής 12, Καλάθης 3 (1), Νάτζφεϊ 7 (1), Καϊμακόγλου 4, Γκόρντον 12.
Οι προπονητές
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, μιλώντας για την εμφάνιση της ομάδας του, σχολίασε: «Ήταν ένα ματς όπως το περιμέναμε. Κρατήσαμε χαμηλά το ρυθμό, παίξαμε καλή άμυνα, κερδίσαμε τα ριμπάουντ, αλλά στο τέλος δεν βάλαμε κάποια ξεμαρκάριστα σουτ για να ασκήσουμε ακόμη μεγαλύτερη πίεση στον αντίπαλο. Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες μας για τη μεγάλη προσπάθεια που έκαναν σε μια πολύ σκληρή έδρα».
Ο Πίνι Γκέρσον από την πλευρά του σχολίασε: «Το Μαρούσι απέδειξε ότι είναι μια σκληρή και καλοδουλεμένη ομάδα. Με τον τρόπο που έπαιξε μας δημιούργησε πολλά προβλήματα. Η ζώνη έδωσε λύσεις, αλλά το μεγάλο πρόβλημά μας ήταν τα 21 επιθετικά ριμπάουντ που μας πήρε. Πάντως η νίκη είναι αυτή που μετράει και είναι σημαντικό ότι συνεχίζαμε την προσπάθεια για να πάρουμε την πρώτη θέση του ομίλου».
Μάρκος Τσάκας