Την 5η της νίκη στο πρωτάθλημα πήρε η Νίκη Αμαρουσίου, που μπήκε με «το δεξί» στο 2014. Η ομάδα του Μιχάλη Ραχωβίτσα νίκησε με 69-71 τη Μεσσήνη εκτός έδρας και πήρε βαθιά βαθμολογική, όσο και ψυχολογική ανάσα.
Ο αρχηγός Βασίλης Κοντογιάννης ήταν για ακόμη μία φορά ο «ήρωας» της τελευταίας στιγμής για την Νίκη Αμαρουσίου, αφού σαν άλλος… Αη-Βασίλης έκανε κόντρα στην σκληροτράχηλη Μεσσήνη ό,τι ακριβώς είχε πράξει και στην έδρα της ετέρας μεσσηνιακής ομάδας, της Καλαμάτας ’80, και ευστοχώντας σε ένα πανέμορφο καλάθι 3» πριν από τη λήξη του παιχνιδιού διαμόρφωσε το τελικό 69-71 και χάρισε το μεγάλο διπλό στην Νίκη Αμαρουσίου, στην πρώτη της αναμέτρηση για το 2014!
Μάλιστα, οι «κυανέρυθροι» έκαναν το καλύτερο δώρο στον Χριστόφορο Γιατράκο, τον άμεσο συνεργάτη του Μιχάλη Ραχωβίτσα, ο οποίος την Κυριακή (5/1) έκλεισε τα 35 του χρόνια και φυσικά γιόρτασε τα γενέθλιά του στο κλειστό της Μεσσήνης πανηγυρίζοντας τη μεγάλη νίκη!
Η αλήθεια είναι πάντως πως η ατμόσφαιρα στο -όμορφο και καλοδιατηρημένο- κλειστό της Μεσσήνης ήταν εξαιρετική και ιδιαίτερα «ζεστή», γεγονός στο οποίο συνέβαλαν και οι Μεσσήνιοι φίλαθλοι που κατέκλυσαν τις εξέδρες και δημιούργησαν άκρως μπασκετικό -πάντα σε φίλαθλα πλαίσια- κλίμα, αλλά και το διαιτητικό δίδυμο Λογοθέτη-Καμήτσου η απόδοση των οποίων κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα. Συν τοις άλλοις, συγχαρητήρια αξίζουν και οι άνθρωποι της Μεσσήνης που επιφύλαξαν άψογη φιλοξενία στην αποστολή της Νίκης Αμαρουσίου!
Στο αμιγώς αγωνιστικό κομμάτι, η Νίκη μπήκε δυνατά και κατόρθωσε απ’ την αρχή να πάρει τα ηνία του παιχνιδιού και να διατηρεί στη μεγαλύτερη διάρκεια του ένα προβάδισμα 7-9 πόντων, με τον Μίλος Παβλίσεβιτς να είναι ασταμάτητος στο πρώτο ημίχρονο (5/5 τρίπ., 2/2 δίπ.) πετυχαίνοντας μάλιστα και ένα απίστευτο buzzer-beater από τα 8 μέτρα στη λήξη του ημιχρόνου!
Οι «κυανέρυθροι» κατάφερναν να διατηρούν συνεχώς τον έλεγχο και τη διαφορά η οποία 18» πριν από το τέλος της τρίτης περιόδου έφτασε στο +12 (45-57) με 2 εύστοχες βολές του Παντελή Κυπριτζόγλου.
Λίγο έλειψε ωστόσο ό,τι «έχτιζε» η Νίκη Αμαρουσίου καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς να δώσει μία και να το… γκρεμίσει. Ενώ οι παίκτες του Μιχάλη Ραχωβίτσα κρατούσαν σημαντικό προβάδισμα 7 πόντων (60-67) στο 38′, η Μεσσήνη έκανε την ύστατη προσπάθεια να επιστρέψει και να διεκδικήσει τη νίκη, με αποτέλεσμα να ισοφαρίσει -για δεύτερη μόλις φορά σε όλο το παιχνίδι!- σε 69-69 έπειτα από 5 συνεχόμενους πόντους του παίκτη-προπονητή της Μιχάλη Μπακογιάννη, 17» πριν από τη λήξη! Εκεί όμως «μίλησε» ο Βασίλης Κοντογιάννης! Ο αρχηγός της ομάδας πήρε πάνω του την τελευταία επίθεση και έκανε ακριβώς αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα. Έπειτα από μία πολύ όμορφη διείσδυση «έγραψε» το τελικό 69-71, 3» πριν να ακουστεί για τελευταία φορά η κόρνα της γραμματείας και η Νίκη δεν άφησε να χαθεί μέσα απ’ τα χέρια της το πολύτιμο ροζ φύλλο!
Μεσσήνη (Ψυχογιός): Σπυρόπουλος, Πολυζωγόπουλος 3 (1), Τσιμπούρης 4, Μπακογιάννης 29, Καραμπαγιάς 3 (1), Χαραλαμπόπουλος 3 (1), Αλευράς, Καλογερόπουλος 10 (2), Ντουφεξής, Ιμπέζα 14, Κρασόπουλος 3.
Νίκη Αμαρουσίου (Ραχωβίτσας): Αποστολόπουλος 7, Λαμπρόπουλος, Ανδρίτσου, Παβλίσεβιτς 19 (5), Κοντογιάννης 17 (2), Κυπριτζόγλου 8, Γεωργακόπουλος 1, Θωμόπουλος, Σαλτουρίδης 2, Τσέκενης Α. 8 (1), Δέλλιος 9, Τσιάτσιος.