Κορυφώνεται η κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στη δημοτική αρχή και τον Σύλλογο Παραδείσου Αμαρουσίου, η οποία έχει ξεσπάσει από τη στιγμή που το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την εισήγηση της διοίκησης και του δημάρχου για έργα περίφραξης στο δάσος Μιμηκόπουλου.
Η αντίδραση του συλλόγου για το «υπέρογκο» -όπως το είχε χαρακτηρίσει μιλώντας στην ΑΜΑΡΥΣΙΑ ο πρόεδρός του Στέλιος Ασημακόπουλος- ποσό των 450.000 ευρώ που εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και οι αιχμές που είχε αφήσει για τις ενέργειες και παραλείψεις του Δήμου Αμαρουσίου ως προς το ιδιοκτησιακό καθεστώς του δάσους, αλλά και τη διαφύλαξη του δασικού του χαρακτήρα, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του ίδιου του δημάρχου Γιώργου Πατούλη.
Έτσι, στο φύλλο της 19ης Σεπτεμβρίου, η εφημερίδα μας φιλοξένησε επιστολή του κ. Πατούλη, στην οποία κατηγορεί τον σύλλογο για «μικροψυχία στην υπόθεση Μιμικόπουλου», απαντώντας, παράλληλα, σε μια σειρά από ζητήματα που άπτονται τόσο του ιδιοκτησιακού, όσο και της περίφραξης του χώρου, η οποία, όπως ανέφερε, θα συνοδεύεται από μια σειρά έργων.
Η επιστολή του δημάρχου προκάλεσε αυτή τη φορά την έκδοση ανακοίνωσης από την πλευρά του συλλόγου, ο οποίος, με τη σειρά του, εγκαλεί τον δήμαρχο και τη διοίκηση για το γεγονός ότι, όπως αναφέρεται «δεν έχει κάνει ούτε ένα έργο στον Παράδεισο από τη στιγμή που ανέλαβε», ενώ τονίζει ότι «με πράξεις ή παραλείψεις του, ο Δήμος συνέχισε να εμφανίζει ως “φερόμενο ως ιδιοκτήτη” του κτήματος την Ελεήμονα Εταιρεία Αθηνών». Εμμένει, παράλληλα, στην άποψη ότι τα 450.000 ευρώ που εγκρίθηκαν για την περίφραξη του χώρου είναι υπέρογκο ποσό, «για ένα έργο για το οποίο ουδέποτε ενημερώθηκε από τον Δήμο ή ζητήθηκε η άποψη του συλλόγου και των κατοίκων της περιοχής».
«Δυστυχώς δεν μένουμε στο παρελθόν, αλλά στον… Παράδεισο Αμαρουσίου»
Κύριε Διευθυντά,
Η αντίδραση – απάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Πατούλη στις απόψεις του Συλλόγου μας, που διατυπώθηκαν στην εφημερίδα σας με αφορμή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την περίφραξη του Δάσους Μιμικόπουλου, μας υποχρεώνει σε ανταπάντηση προκειμένου να αποσαφηνίσουμε σημαντικά ζητήματα που φαίνεται πως σκοπίμως αφήνονται ασαφή, αλλά και να θέσουμε ορισμένα ερωτήματα στα οποία επίσης παγίως δεν δίνονται απαντήσεις:
Καταρχάς να ξεκαθαρίσουμε ότι ουδόλως έχουμε ξεχάσει τις μεθοδεύσεις του παρελθόντος για την υφαρπαγή του Δάσους και την τσιμεντοποίησή του.
Η πρώτη ενασχόληση της σημερινής δημοτικής αρχής με το Δάσος ήταν προεκλογική, όταν ανελήφθησαν συγκεκριμένες δεσμεύσεις για το δασικό του χαρακτήρα και την προστασία του. Η πρώτη ενασχόλησή της μετεκλογικά ήταν η αναφορά του στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2007 – 2010 και συγκεκριμένα στην ενότητα Συγκοινωνία, Στάθμευση, Μετακίνηση όπου, μεταξύ “ανάπλασης, αναψυχής και πρασίνου”, αναφερόταν ξεκάθαρα “η δημιουργία πάρκινγκ 400 θέσεων”. Επίσης, αναφερόταν ως επιδιωκόμενη χρήση η δημιουργία αθλητικού, πολιτιστικού χώρου με υπόγειο γκαράζ, παρά το γεγονός ότι ακριβώς αυτή η χρήση είχε απαγορευτεί από το ΣτΕ (2091/2005).
Είχε προηγηθεί η δημοσιοποίηση του πίνακα απαλλοτριωμένων ακινήτων στις 27 Μαΐου 2008, όπου όλα τα στοιχεία για το Δάσος ήταν λανθασμένα ή ανακριβή καθώς ο Δήμος συνέχιζε να εμφανίζει ως “φερόμενο ιδιοκτήτη” την Ελεήμονα Εταιρία.