Ο Αιμίλιος Περδικάρης εκπροσωπεί τη νέα γενιά των Μαρουσιωτών, αφού εγκαταστάθηκε στην πόλη σε ηλικία μόλις δύο ετών. Μεγάλωσε στο Νέο Τέρμα και το Ψαλίδι, όπου εξακολουθεί να ζει και να δραστηριοποιείται, ζώντας την καθημερινότητα του Αμαρουσίου, τα προβλήματα και τις ανάγκες του.
Με τις προοδευτικές θέσεις και τον νεανικό ενθουσιασμό του, δηλώνει «παρών» στα κοινά της πόλης, σηματοδοτώντας τη φιλοδοξία του να συνεισφέρει στη δημιουργία της Επόμενης Μέρας για το Μαρούσι.
Πώς προέκυψε η απόφασή σας να ασχοληθείτε με τα δημοτικά δρώμενα;
Ζω στο Μαρούσι από δύο ετών και ανήκω σ’ αυτήν την πόλη, οπότε οι υποθέσεις της είναι κάτι που με αφορά. Εξάλλου, από μικρή ηλικία ήμουν έντονα πολιτικοποιημένος, με προοδευτικές πάντα απόψεις, αλλά χωρίς δογματισμούς. Μπορεί να μην έχω ούτε κομματικές δεσμεύσεις ούτε προσωπικές εξαρτήσεις που αρκετοί τις θεωρούν απαραίτητες για να αναμειχθεί κάποιος στα δημοτικά δρώμενα, αλλά λόγω της επαγγελματικής μου δραστηριότητας έχω μια παρουσία στα κοινά, κινούμαι, βλέπω, γνωρίζω και κρίνω. Εκτιμώντας δε ότι οι επερχόμενες εκλογές χαρακτηρίζονται από μια διάθεση για ανανέωση ιδεών και προσώπων, νομίζω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να προσφέρω όσα μπορώ στην πόλη μου και τους ανθρώπους της.
Γιατί, λοιπόν, συμμετέχετε στην «Επόμενη Μέρα» και όχι σε κάποιον άλλο συνδυασμό;
Η πλειονότητα των στελεχών είμαστε νέοι όχι μόνο σε ηλικία, αλλά κυρίως σε ιδέες και νοοτροπίες που αφορούν στο Μαρούσι. Άλλωστε, σημασία έχει η ποιοτική ανανέωση. Επιπλέον, η πολυσυλλεκτικότητα του συνδυασμού εκδηλώνεται σε διάφορα επίπεδα, εκφράζοντας έτσι όλους τους Μαρουσιώτες. Κυρίως όμως η «Επόμενη Μέρα» εκφράζει προοδευτικές αντιλήψεις, των οποίων είμαι «φανατικός οπαδός».
Ποια είναι η γνώμη σας για τον Πάνο Αλεξανδρή και τη διαδικασία της διαβουλευτικής δημοσκόπησης, από την οποία αναδείχθηκε ως υποψήφιος δήμαρχος;
Ίσως η κρίση μου να είναι υποκειμενική, αφού συμμετέχω στην «Επόμενη Μέρα». Αλλά το ότι αναδείχθηκε μέσα από τη διαβουλευτική δημοσκόπηση και όχι από «αγκυλωτικές» κομματικές διαδικασίες, παρασκήνιο ή «απευθείας αναθέσεις» έχει τη σημασία του. Χωρίς να αδικώ τους υπόλοιπους συμμετέχοντες, το γεγονός ότι στη διαδικασία ξεχώρισαν τα δύο κατά κοινή ομολογία ικανότερα στελέχη, ο Πάνος Αλεξανδρής και ο Αλέξανδρος Μπρέγιαννης, αποδεικνύει την επιτυχία της. Παρά τις όποιες αδυναμίες της, εξασφάλισε σε μέγιστο ποσοστό την αντικειμενικότητα της επιλογής και αποδείχθηκε ότι μπορεί να αποτελέσει θεσμό για τη διαβούλευση και τη λήψη αποφάσεων, γαλουχώντας γενιές υπεύθυνων πολιτών.
Πώς βλέπετε την εκλογική αναμέτρηση στο Μαρούσι;
Σκληρή και αμφίρροπη, με τις δικές της ιδιαιτερότητες. Πιστεύω, όμως, ότι η «Επόμενη Μέρα» θα κερδίσει τις εκλογές, και μάλιστα από τον πρώτο γύρο, αφού εκφράζει την αλλαγή που επιθυμούν οι Μαρουσιώτες. Ωστόσο, τίποτα δεν κερδίζεται χωρίς δουλειά και εμείς έχουμε ξεκινήσει ήδη να δουλεύουμε για την επόμενη μέρα.
Δεν φοβάστε τους «αντάρτες» και τα διασπαστικά ψηφοδέλτια;
Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Οι «αντάρτες» και τα διασπαστικά ψηφοδέλτια δεν αφορούν στο ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Στ. Ραγκούσης, τον οποίο προσωπικά σέβομαι, δεν έχει καμία σχέση με το ΠΑΣΟΚ και εξ όσων γνωρίζω ούτε το ΠΑΣΟΚ επιθυμεί να έχει σχέση μαζί του. Ειδάλλως, θα τον επέλεγε ως επίσημο υποψήφιο χωρίς να εφαρμόσει τη διαβουλευτική δημοσκόπηση, ακούγοντας τη γνώμη του κ. Τζανίκου που υπήρξε κορυφαίο αυτοδιοικητικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.
Όσο για τα διασπαστικά ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση. Όταν η κυβερνητική παράταξη δεν βρίσκει ένα ικανό στέλεχος από το Μαρούσι των 100.000 κατοίκων και επιστρατεύει υποψήφιο από όμορο Δήμο, αυτό δημιουργεί πρόβλημα και στο Μαρούσι και στην Πεύκη, όπου ο κ. Γ. Πατούλης έχει μια επιτυχημένη θητεία ως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου. Ωστόσο, περισσότερο με προβληματίζει η παρουσία δήθεν «ανταρτών» του συντηρητικού χώρου που εμφανίστηκαν ως «διάττοντες αστέρες» στα δρώμενα της πόλης και ο πολιτικός τους λόγος είναι επικριτικός προς επιλεκτικές και μόνο κατευθύνσεις.