Αποφασισμένος να αλλάξει δραματικά την… πλαδαρή εικόνα του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου εμφανίστηκε ο νέος πρόεδρος του Σώματος Μάριος Μαραγκάκης κατά τη χθεσινοβραδινή παρθενική τακτική συνεδρίαση για το 2009.
Εφαρμόζοντας τον νέο κανονισμό λειτουργίας, στον οποίο πρόσθεσε χρονικούς περιορισμούς στις τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων και μην επιτρέποντάς τους να «ξεφεύγουν» σε θέματα άσχετα από αυτά που βρίσκονται επί τάπητος, κατάφερε να «σφίξει» τη χρονική διάρκεια της συνεδρίασης και να επιβάλλει μια εικόνα πειθαρχίας και τάξης που εδώ και χρόνια αγνοείτο.
Βέβαια, αυτή η τεράστια και «απότομη» αλλαγή δεν πραγματοποιήθηκε «αναίμακτα», καθώς ο επικεφαλής της παράταξης «Πολίτες για το Μαρούσι» Κώστας Ρώτας αποχώρησε από την αίθουσα διαμαρτυρόμενος για «λογοκρισία» από μέρους του προεδρείου, κατά τη συζήτηση του θέματος της έναρξης διαδικασίας λήψης δανείου για την αποπληρωμή εκείνου της τράπεζας Bear Sterns.
Παράπονα για τη διαδικασία διατυπώθηκαν και από τον επικεφαλής της παράταξης «Μαρούσι και Πόλη και Γειτονιά» Στάθη Ραγκούση, ενώ και ο αντιπρόεδρος του Σώματος Πάνος Αλεξανδρής ζήτησε από τον πρόεδρο και τον δήμαρχο Γιώργο Πατούλη να μην ευνοούν τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς και τις «άσεμνες», όπως τις χαρακτήρισε, τοποθετήσεις.
Το ξεκίνημα της συνεδρίασης, πάντως, κατέδειξε την «ένταση» που, πλέον, είναι φανερό ότι επικρατεί ανάμεσα στη διοίκηση και το Σωματείο των συμβασιούχων του Οργανισμού Εργασίας, με αφορμή την «πατρότητα» της ευεργετικής νομοθετικής ρύθμισης που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή, μετά και από τις δύο παράλληλες ανακοινώσεις από τις δύο πλευρές, τις οποίες δημοσίευσε σε περασμένο φύλλο η «Α».
Αυτή τη φορά το πεδίο της αντιπαράθεσης μεταφέρθηκε στις ετήσιες συμβάσεις μίσθωσης έργου που θα κληθούν να υπογράψουν οι εργαζόμενοι μετά την επερχόμενη διάλυση του Οργανισμού Εργασίας το καλοκαίρι. Οι εργαζόμενοι διαμαρτυρήθηκαν για έλλειψη πληροφόρησης από τη δημοτική αρχή, με τον δήμαρχο να αναφέρει κατηγορηματικά ότι «είμαστε περήφανοι που ανοίξαμε τον δρόμο για να γίνετε συμβασιούχοι αορίστου χρόνου και θα έπρεπε να επιβραβεύετε τις θετικές προσπάθειες που κάναμε όλο αυτό το διάστημα».
Κατα τα άλλα, το Σώμα ενέκρινε ομόφωνα την έναρξη της διαδικασίας λήψης δανείου για την αποπληρωμή των περίπου 18,5 εκατ. ευρώ του δανείου του 2004 με την τράπεζα Bear Sterns, η προθεσμία αποπληρωμής του οποίου λήγει στις 2 Απριλίου του 2009.
Το Σώμα ενέκρινε επίσης ομόφωνα τον ορισμό Διοικητικών Συμβουλίων και τους προέδρους και αντιπροέδρους αυτών στα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου Αμαρουσίου, ενώ από τα υπόλοιπα θέματα ξεχώρισε η τελική έγκριση (ομόφωνα) της υπογραφής σύμβασης για το έργο ανακατασκευής των προαυλίων των σχολείων της πόλης.
Αναλυτικ;o ρεπορτάζ στις έντυπες εκδόσεις της «Α».
Γιάννης Μπεθάνης