Η δημοτική παράταξη «Κόντρα στον Καιρό» σε ανακοίνωσή της για το μνημόνιο Δήμου Αμαρουσίου – ΚΕΔ, επισημαίνει τα εξής:
«Οι ανακοινώσεις της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων στις 5/3/2009 για εκποίηση ακινήτων κυριότητας Δημοσίου, μεταξύ αυτών και αυτά που κατέχει η ΚΕΔ (Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου), φαίνεται να εξηγεί τη βιασύνη της Δημοτικής Αρχής να περάσει στα γρήγορα, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 24/02/2009, το περιβόητο μνημόνιο μεταξύ ΚΕΔ και Δήμου Αμαρουσίου.
Η πικρή αλήθεια για τους Μαρουσιώτες είναι ότι 18,5 στρέμματα δημόσιων ελεύθερων χώρων πηγαίνουν για τσιμεντοποίηση, ενώ άλλα 12.000 τ.μ. κτηρίων θα ανεγερθούν (χωρίς τα υπόγεια parking) στο πάρκο της Αγίας Φιλοθέης.
Η δημοτική αρχή δεν φαίνεται να έχει πρόβλημα να βοηθήσει την κυβέρνηση στην πολιτική του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, έστω και αν αυτό επιβαρύνει ακόμα περισσότερο πολεοδομικά την πόλη.
Ένα δισεκατομμύριο ευρώ περιμένει να εισπράξει η κυβέρνηση το 2009 από αυτές τις ενέργειες.
Η δημοτική Κίνηση «Κόντρα στον Καιρό» πιστεύει πως αυτές οι εκτάσεις πρέπει να αξιοποιηθούν μόνο για το όφελος των δημοτών, ως χώροι πράσινου και εξυπηρέτησης λειτουργικών αναγκών της πόλης (χώροι στάθμευσης, κοινωφελείς χρήσεις τοπικού χαρακτήρα).
Ούτε μία σπιθαμή δημόσιας γης να μην εμπορευματοποιηθεί.
Το κράτος χρωστάει στο Μαρούσι. Κατασκεύασε την Αττική Οδό χωρίς να σκεπαστεί κατά τη δίοδό της από την πόλη μας, ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο (1 τ.μ.). Σήμερα έρχεται να ολοκληρώσει την καταστροφή δίνοντας 18,5 στρέμματα πλάι στην Αττική οδό για υπερτοπική εκμετάλλευση. Τα λεγόμενα για ανταποδοτικά οφέλη (1 στρέμμα πράσινο και 1 ΚΑΠΗ 700 τ.μ.) είναι στη κυριολεξία πινάκιο φακής.
Όσο για τον ισχυρισμό της διοίκησης, πως ο Δήμος εξασφαλίζει οκτώ (8) στρέμματα για την κατασκευή σχολείων στην Αγία Φιλοθέη, μόνο αστείο μπορούμε να τον χαρακτηρίσουμε, αφού χώρος πέντε (5) στρεμμάτων είχε ήδη δεσμευτεί, από το 2006, για τον ίδιο σκοπό, από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή (δαπάνη του ΟΣΚ) σε άλλο γειτονικό χώρο, μετά από μεγάλες κινητοποιήσεις του τοπικού συλλόγου και των κατοίκων.
Αν πράγματι έλειπε χώρος, αυτός θα μπορούσε να βρεθεί, αφού όλη η συγκεκριμένη περιοχή είναι ακόμα και σήμερα αδόμητη.
Για άλλη μία φορά, αποδεικνύεται, δυστυχώς, για τους δημότες, πως οι δήμαρχοι που εκλέγονται με κομματικά χρίσματα, όχι μόνο δεν προσφέρουν υπηρεσίες αλλά στο τέλος λειτουργούν και σε βάρος των συμφερόντων της πόλης. Το είδαμε με τον Τζανίκο στο παρελθόν, το βλέπουμε και με τον σημερινό δήμαρχο.
Φτάνει πια!».