Η πολιτική για τη δημιουργία διαδημοτικής συγκοινωνίας στα Βόρεια Προάστια του δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, η οποία εκφράστηκε με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες πριν από δύο χρόνια, γίνεται πράξη και θα εφαρμοσθεί σε ολόκληρη την Αττική.
Το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών υιοθετεί το μοντέλο των διαδημοτικών συγκοινωνιών στο νέο ριζικό ανασχεδιασμό του δικτύου των αστικών συγκοινωνιών της Αττικής, που προωθούνται για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
Μνημόνιο συνεργασίας
Ειδικότερα, με πρωτοβουλία του κ. Πατούλη το 2007 υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του τότε υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών Μιχάλη Λιάπη και των δημάρχων Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Κηφισιάς, Λυκόβρυσης, Μελισσίων, Πεύκης και Χαλανδρίου.
Στόχος του μνημονίου συνεργασίας η δημιουργία διαδημοτικής συγκοινωνίας μεταξύ των παραπάνω Δήμων, η οποία θα συμβάλει στην ανάπτυξη της χρήσης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και στην προστασία του περιβάλλοντος.
Επόμενο βήμα, το 2008 η κατάθεση υπομνήματος και αιτήματος προς τον τότε νέο υπουργό Μεταφορών Κωστή Χατζηδάκη με πρωτοβουλία του δημάρχου Αμαρουσίου και σε συνεργασία με τους δημάρχους Πεύκης, Μελισσίων, Βριλησσίων και Λυκόβρυσης, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η λειτουργία διαδημοτικής γραμμής, που θα συνδέει τους πέντε Δήμους των Βορείων Προαστίων.
Σημειώνεται ότι ήδη στο Μαρούσι λειτουργεί η πρώτη διαδημοτική συγκοινωνία που συνδέει το υπερτοπικό κέντρο της πόλης με την Πεύκη και τη Λυκόβρυση, με δύο λεωφορεία του Δήμου Αμαρουσίου που έχουν παραχωρηθεί από την ΕΘΕΛ.
«Είμαστε ικανοποιημένοι»
Ο δήμαρχος Αμαρουσίου μετά από αυτή τη εξέλιξη δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που οι πρωτοβουλίες μας στο θέμα της δημιουργίας διαδημοτικής συγκοινωνίας στα Βόρεια Προάστια επεκτείνονται ως φιλοσοφία σε ολόκληρη την Αττική. Υποστηρίξαμε το μοντέλο των διαδημοτικών συγκοινωνιών με σειρά ενεργειών, καθώς πεποίθησή μας είναι ότι θα συμβάλουν στην προστασία του περιβάλλοντος με τον περιορισμό της χρήσης του Ι.Χ. αυτοκινήτων και στην ενθάρρυνση των πολιτών να χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Επίσης θα συμβάλουν στην εξυπηρέτηση των πολιτών των όμορων Δήμων και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής.
Ιδιαίτερα για το Μαρούσι, που ως υπερτοπικό κέντρο δέχεται χιλιάδες πολίτες από όμορους Δήμους, θα είναι «ανάσα», τόσο στη μείωση των ρύπων όσο και στη βελτίωση του περιβάλλοντος.
Νιώθουμε δικαιωμένοι που ένας αγώνας που ξεκινήσαμε πριν από δυόμισι χρόνια από το Μαρούσι, υιοθετείται ως πολιτική για τη βελτίωση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και του περιβάλλοντος στη χώρα μας».