Η πρόσφατη διαδικτυακή ανάρτηση του πρώην δημοτικού συμβούλου Κώστα Νταλούκα, με την οποία περιγράφει ως αδύνατη τη χρήση του 3ου ορόφου του υπογείου πάρκινγκ του super market «Α.Β. Βασιλόπουλος» (στο περίφημο πρώην οικόπεδο «Παναγόπουλου» δίπλα από το ΙΚΑ Αμαρουσίου) από τους δημότες χωρίς να ψωνίσουν, ενώ η δημοτική αρχή είχε εξαγγείλει ότι ο συγκεκριμένος όροφος έχει παραχωρηθεί δωρεάν στον Δήμο, προκάλεσε ερώτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο από τον Πέτρο Κούκουζα (ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ).
Στην ερώτησή του, η οποία προς το παρόν δεν έχει τύχει απάντησης από την διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου, ο κ. Κούκουζας ανέφερε τα εξής:
«Όπως όλοι γνωρίζετε, στο supermarket “Βασιλόπουλος”, στη συμβολή των οδών Ράλλη και Χατζηαντωνίου στο κέντρο της πόλης μας, το τρίτο υπόγειο του χώρου στάθμευσης ανήκει με παραχωρητήριο στο Δήμο Αμαρουσίου.
Πρόσφατα, από τον συνδημότη μας και παλαιό συνάδελφό μας κ. Κώστα Νταλούκα δημοσιεύτηκε άρθρο στο οποίο παρουσίαζε ως αδύνατη τη χρήση του χώρου αυτού από τους συμπολίτες μας, χωρίς να ψωνίσουν από το supermarket.
Παλαιότερα, επανειλημμένως ο συμπολίτης μας κ. Γιώργος Ζάρδας, παίρνοντας το λόγο στην ώρα του δημότη, μας έχει κάνει γνωστό πως με αίτησή του έχει ζητήσει να του παραχωρηθεί θέση στάθμευσης στον εν λόγω δημοτικό χώρο ή να του γνωστοποιηθεί ο τρόπος με τον οποίο μπορεί κάποιος πολίτης να χρησιμοποιήσει το χώρο αυτό, χωρίς ποτέ η διοίκηση να του δώσει κάποια σαφή απάντηση.
Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, όταν το εν λόγω κατάστημα έλαβε την απαιτούμενη προέγκριση άδειας ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, παρουσιάστηκε ως “Υπεραγορά”, όπως και είναι στην πραγματικότητα. Για τη χρήση αυτή σύμφωνα με τις πολεοδομικές διατάξεις απαιτούνται μία (1) θέση ανά 15 τ.μ. καταστήματος, δηλαδή για τα 1.359 τ.μ. του καταστήματος απαιτούνται 91 θέσεις στάθμευσης (1.359/15 = 90,6). Το κατάστημα διαθέτει συνολικά 83 θέσεις στάθμευσης εκ των οποίων οι πέντε (5) προβλέπονται για τις κατοικίες και οι 35 ανήκουν στο Δήμο με παραχωρητήριο. Άρα μένουν 43 για το supermarket. Επιπλέον για το supermarket απαιτούνται δύο (2) θέσεις μεγάλων αυτοκινήτων για τις ανάγκες των φορτοεκφορτώσεων.
Τι έχει να πει για τα παραπάνω ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και συνεπώς η δημοτική αρχή;».
Η διαδικτυακή ανάρτηση του Κώστα Νταλούκα
Στο κείμενο που «ανέβασε» στην προσωπική του σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Κώστας Νταλούκας (με τον συνδυασμό του δημάρχου Γιώργου Πατούλη την περασμένη τετραετία), ο οποίος είχε ψηφίσει υπέρ της συμφωνίας παραχώρησης του 3ου ορόφου του υπόγειου πάρκινγκ στον Δήμο Αμαρουσίου από τον ιδιώτη, αναφέρει τα εξής:
«Τίποτε πιο αδόκιμο από αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου που δεν εφαρμόζονται με τον τρόπο που έχουν ψηφιστεί. Πολύ περισσότερο όταν τις έχεις ψηφίσει και ο ίδιος και όταν διαπιστώνεις ότι αφήνουν το περιθώριο για κάποιον να σκεφτεί ότι πιθανόν να υπάρχει διαπλοκή!
Ο λόγος για το πρώην οικόπεδο Παναγόπουλου, που στην θέση του κτίστηκε το σούπερ μάρκετ Βασιλόπουλος, επί της Χατζηαντωνίου, λίγο πιο κάτω από το ΙΚΑ, στο Μαρούσι.
Αν δεν με απατά η μνήμη μου, όταν την τελευταία φορά είχε έρθει προς ψήφιση το θέμα αυτό, στο τότε Δημοτικό Συμβούλιο, η εισήγηση που ψηφίσαμε έγραφε ότι θα έχει τρία υπόγεια γκαράζ, και ότι το τρίτο κάτω γκαράζ θα δινόταν ως δωρεά στον Δήμο Αμαρουσίου από την κατασκευαστική Εταιρεία Ektasis Development, που είχε αναλάβει το έργο. Όπως πληροφορήθηκα αργότερα πράγματι το τρίτο κάτω γκαράζ αποτελεί πλέον Δημοτική περιουσία του Δήμου Αμαρουσίου με συμβολαιογραφική πράξη.
Το βράδυ εκείνο, ένα από τα επιχειρήματα που μας έπεισαν να υπογράψουμε την απόφαση, μεταξύ των άλλων επιχειρημάτων που ακούσαμε από τα χείλη του Δημάρχου, ήταν ότι με το τρίτο αυτό γκαράζ θα είχαμε περισσότερες θέσεις στάθμευσης για τους Δημότες Αμαρουσίου. Πολύ σημαντικό ως επιχείρημα, αν λάβει κανείς υπ’ όψη του το πόσο έχει αυξηθεί και πιέζει ασφυκτικά το πρόβλημα στάθμευσης στο Δήμο μας. Ένα Δήμο με λιγοστές θέσεις στάθμευσης και ανύπαρκτα δημοτικά γκαράζ, που αν και έπρεπε εδώ και χρόνια να έχουν γίνει, παραμένουν ακόμα υποσχέσεις στα χαρτιά, και την κυκλοφορία στον Δήμο μας να είναι πλέον ανυπόφορη.
Σήμερα έτυχε να επισκεφθώ το εν λόγω κατάστημα στο Μαρούσι για να ψωνίσω. Κατέβηκα την ράμπα και στάθμευσα στο δεύτερο υπόγειο γκαράζ.
Έκανα τα ψώνια μου και στην συνέχεια στο ταμείο με ρώτησαν αν είχα αυτοκίνητο στο υπόγειο γκαράζ. Αιφνιδιασμένος ρώτησα την ταμία αν αυτό διαφοροποιεί τον λογαριασμό. Η απάντησή της ήταν ότι δεν τον διαφοροποιεί, αλλά με ρώτησε προκειμένου να μου δώσει το χαρτί για να ανοίξω την μπάρα εξόδου του υπόγειου γκαράζ και να μπορέσω έτσι να φύγω με το αυτοκίνητό μου.
Εκείνη την στιγμή μου ήρθε στο μυαλό το τρίτο υπόγειο γκαράζ, περιουσία πλέον του Δήμου Αμαρουσίου, και αφελώς ξαναρώτησα:
– Μα δεν υπάρχει και τρίτο υπόγειο γκαράζ που ανήκει στον Δήμο; Πως φεύγουν αυτοί που έχουν παρκάρει στο γκαράζ αυτό;
– Δεν γνωρίζω κάτι σχετικά με αυτό που με ρωτάτε κύριε, μου απάντησε ευγενικά η ταμίας.
Εδώ λοιπόν κύριε Δήμαρχε και κύριοι του νυν Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα!
Αν το υπόγειο γκαράζ είναι ιδιοκτησία του Δήμου Αμαρουσίου και εσείς δεν έχετε αποφασίσει ακόμα για την χρήση του, το αυτονόητο θα ήταν να το κλείνατε και να μην επιτρέπατε σε κανένα να μπαίνει, μέχρις ότου αποφασίσετε τι θα το κάνετε. Με τον τρόπο αυτό δεν θα αφήνατε σε κανέναν το περιθώριο να σκεφτεί πιθανή διαπλοκή με το σούπερ μάρκετ, ή ότι εν τέλει η ψήφιση από τους τότε δημοτικούς συμβούλους (και από εμένα προσωπικά) που το ψήφισαν, εν γνώσει τους ή εν αγνοία τους, πιθανόν εξυπηρετούσε άλλους σκοπούς.
Αν πάλι θέλατε να το αφήσετε ανοικτό τότε η μπάρα στην είσοδο/έξοδο της ράμπας έπρεπε να έχει καταργηθεί. Μένοντας σε χρήση αποκλείει το τρίτο υπόγειο γκαράζ να χρησιμοποιηθεί από δημότες που θέλουν απλά να σταθμεύσουν και όχι να αγοράσουν κάτι από το σούπερ μάρκετ, δεδομένου ότι η ράμπα που οδηγεί στην μπάρα και ανοίγει μόνο με το χαρτί από το σούπερ μάρκετ, είναι και η μοναδική έξοδος για το αυτοκίνητο».