Ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε την Παρασκευή 5/8 με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Π. Σκουρλέτη για θέματα Πολεοδομικού Σχεδιασμού, καθώς και για την αύξηση του ποσοστού των πόρων που διατίθενται από το Πράσινο Ταμείο στους Δήμους, από το 2,5% στο 10%, κατέθεσε υπόμνημα για τους Χώρους Εγκατάστασης Υποστήριξης (ΧΕΥ) που λειτουργούν στο Μαρούσι, ζητώντας παράλληλα ο χώρος της κεραμικής στη Λ. Κηφισίας να παραχωρηθεί στον Δήμο.
Ο δήμαρχος Αμαρουσίου υποστήριξε ότι ο χώρος της Κεραμικής μπορεί να αξιοποιηθεί με τη δημιουργία στο σημείο αυτό βιωματικού μουσείου, ενώ παράλληλα μπορούν να υπάρξουν δράσεις για σύγχρονες εφαρμογές ανάπτυξης του κλάδου της κεραμικής. Επιπλέον ως ζωντανό κύτταρο δημιουργίας πρότεινε ο χώρος να αξιοποιηθεί και ως «θερμοκοιτίδα πολιτισμού και κεραμικής τέχνης».
Ο υπουργός Π. Σκουρλέτης επισήμανε στον Γ. Πατούλη ότι αντιμετωπίζει θετικά την πρότασή του και πρότεινε να υπάρξει περεταίρω συνεργασία έτσι ώστε να διερευνηθεί το πλαίσιο με βάση το οποίο θα μπορούσε να ικανοποιηθεί το αίτημα του Δήμου.
Να σημειωθεί ότι ο Γ. Πατούλης κατέθεσε στον υπουργό ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, το οποίο με ομόφωνη απόφαση, ζητεί την εκχώρηση στο δήμο όλων των ΧΕΥ που λειτουργούν στα γεωγραφικά όρια του. Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο ψήφισμα με το αίτημα παραχώρησης έχει κατατεθεί και στο ΤΑΙΠΕΔ.
Το Δ.Σ. Αμαρουσίου διεκδικεί τους χώρους αυτούς από το ΤΑΙΠΕΔ με σκοπό η πόλη του Αμαρουσίου που είναι επιβαρυμένη με μια σειρά από επιχειρηματικές δραστηριότητες να επεκτείνει τα σημεία πρασίνου και να δημιουργήσει κοινόχρηστους – κοινωφελείς χώρους.