Την απόφαση του να είναι υποψήφιος για την ανάδειξη του επικεφαλής της παράταξης «Μεταμόρφωση Πράσινη Πόλη» γνωστοποίησε πριν λίγα εικοσιτετράωρα ο Γιάννης Δελής. Μάλιστα ξεκαθάρισε πως σε περίπτωση που εκλεγεί και πάλι επικεφαλής, τότε θα είναι και υποψήφιος δήμαρχος Μεταμόρφωσης στις εκλογές του Οκτωβρίου του 2023.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γιάννη Δελή:
«Θα ήθελα να ανακοινώσω ότι θα είμαι υποψήφιος για την ανάδειξη επικεφαλής της παράταξης Μεταμόρφωση Πράσινη πόλη και υποψήφιος δήμαρχος εάν εκλεγώ.
Σε μια νέα αρχή για την πόλη μας παρά τις δύσκολες συνθήκες που υπάρχουν, και έχοντας σαν παράταξη ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την πόλη μας, έχουμε την δύναμη να προσφέρουμε μέσα από το δημοτικό συμβούλιο και να προασπίσουμε την προστασία των δικαιωμάτων των ζώων αδέσποτων και δεσποζομένων καθώς την αύξηση του πρασίνου προς όφελος του περιβάλλοντος.
Οπότε εάν τα μέλη μας με εκλέξουν ξανά θα οδηγήσω την παράταξη μας στις επόμενες δημοτικές εκλογές και μαζί με την Συντονιστική Γραμματεία θα προβούμε σε ότι είναι καλό για την Μεταμόρφωση μας».