Το 1ο Συνέδριο της καινοτόμου πλατφόρμας διαλόγου της Περιφέρειας Αττικής «Athens Talks» που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος παρακολούθησε η δήμαρχος Νατάσσα Κοσμοπούλου, συνοδευόμενη από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Φώτη Φωτίου και την αντιδήμαρχο Πολιτισμού Αρτέμιδα Αργύρη.
Με κεντρικό μήνυμα «Ο άνθρωπος στο επίκεντρο της σύγχρονης πόλης», ο περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς παρουσίασε το πρόγραμμα των 280+1 έργων που «αναμένεται να αναμορφώσουν πλήρως το λεκανοπέδιο και να αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής κατοίκων και επισκεπτών», σε κυβερνητικά στελέχη, εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θεσμικούς φορείς, πανεπιστημιακούς και επαγγελματίες που έδωσαν το «παρών».
Το συνέδριο περιλάμβανε ομιλίες του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και άλλων διακεκριμένων ομιλητών και ομιλητριών από τον χώρο της πολιτικής, της επιστήμης, του πολιτισμού και του επιχειρείν.